NANOGICA ZA ČEDOMORKU IZ BRUSA! Golim rukama otkinula pupčanu vrpcu pa bebu bacila u praznu kesu praška za veš!

Autor: Brus

Hronika

19.05.2021

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovana Đ.(22) iz sela Batote kod Brusa pravosnažno je osuđena za ubistvo pri porođaju deteta, na 12 meseci zatvorske kazne, koju će izdržavati kod kuće uz primenu mera elektronskog nadzora.

RepublikaFoto: pixabay.com

Viši sud u Kruševcu potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Brusu, gde je ovog februara odlučeno o jednogodišnjoj kazni. Kako saznaju Novosti, tužilaštvo u Brusu tražilo je 18 meseci zatvora.

Na poslednjem pretresu prošlog novembra, okrivljena je priznala krivicu, ispričala kako je došlo do celog događaja i naznačila da se kaje. Čedomorstvo se dogodilo se 18. aprila, 2020. godine nakon što se Jovana Đ. porodila u kupatilu porodične kuće.

- Obdukcijom je utvrđeno da je rodila živo muško dete, a da je potom rukom otkinula pupčanu vrpcu i novorođenče nakon porođaja, dok je davalo znake života, zamotala u peškir i stavila ga u PVC kesu žuto-plave boje od praška "Meriks" i tom prilikom novorođenom detetu nanela povrede glave - navodi se između ostalog u optužnom predlogu u koji su Novosti imale uvid.

Kako je utvrđeno tokom istrage, nakon porođaja, bebu je potom odnela na smetlište koje se nalazi na 100-ak metara od porodične kuće i tu ga i ostavila. Na tom mestu, našli su ga i istražitelji u najmučnijoj potrazi za malim lešom koji je organizovan na teritoriji Brusa.

- Prvo je nađena posteljica i deo pupčane vrpce, a nakon toga i beba bez znaka života - kaže izvor Novosti. - Nožice bebe su virile iz kese.

Sve se otkrilo kada je mladoj porodilji pozlilo. Javila se lekaru lokalnog Doma zdravlja, koji je odmah utvrdio da je došlo do porođaja. U slučaj se uključila i policija, a devojka je transportovana na Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu. Za trudnoću nije znao niko u porodici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading