ANU UBIO SUSPENDOVANI POLICAJAC, BIVŠI PARTNER? Jeziv zločin potresao Valjevo, ona ga u dva navrata prijavljivala zbog NASILJA

Autor:

Hronika

18.05.2021

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valjevska policija intenzivno traga za osobom koja je juče u jutarnjim satima ispred zgrade u kojoj je živela ubila Anu I. (34), majku dvoje maloletne dece.

RepublikaFoto: Društvene mreže

Ubistvo se dogodilo u naselju Peti puk, a nesrećna žena je ubijena kada je krenula na posao.

Sumnja se da je ubistvo počinio njen bivši emotivni partner, kome je zbog porodičnog nasilja izrečena mera zabrane prilaska.

Radi se o M.M. (52) suspendovanom policajcu iz Valjeva, potvrdila je policija.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu intenzivno tragaju za policajcem M. M. (1969) iz ovog grada, a u vezi istrage ubistva tridesetčetvorogodišnje žene koja ga je u februaru prijavila za proganjanje - stoji u saopštenju policije.

Žrtva u dva navrata prijavljivala bivšeg parnera zbog nasilja i proganjanja.

- Njemu su u dva navrata izrečene mere zabrane prilaska Ani I. Prva krajem 2019. godine, kada je zbog toga uhapšen. Iako je tužilaštvo tražili da mu se odredi pritvor, Osnovni sud u Valjevu ga je pustio na slobodu i izrekao mu uslovnu kaznu. Tada je protiv njega policija pokrenula disciplinski postupak i oduzela mu oružje. Druga mera mu je izrečena početkom ove godine, kada je zbog porodičnog nasilja i proganjanja, koje je prijavila Ana, ponovo uhapšen i u Osnovnom sudu je potpisao sporazum o priznavanju krivice, tako da je vrlo brzo pušten na slobodu, uz uslovnu kaznu u trajanju od tri godine i zabranu prilaska žrtvi - navode izvori bliski istrazi.

Ovu informaciju takođe je potvrdila policija u saopštenju.

- Policija ga je tada uhapsila, oduzela mu oružje, službenu legitimaciju i značku, nakon čega je sproveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu.

Presudom Osnovnog suda u Valjevu, M. M. je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od pet meseci sa uslovom od tri godine, kao i meru zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom na udaljenosti manjoj od 100 metara takođe u trajanju od tri godine.

Takođe, Policijska uprava u Valjevu protiv njega je u februaru pokrenula disciplinski postupak i udaljen je sa posla - stoji u saopštenju.

Ubijena žena je bila razvedena i majka dvoje maloletne dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading