ŠOK PREOKRET U SLUČAJU HAVANA! Topalović: Dijana Hrkalović me je naterala da lažem, morao sam iz straha!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu za slučaj "Havana" došlo je do šokantnog preokreta!

RepublikaFoto: Tanjug
Dijana Hrkalović

Oštećeni Zoran Topalović izjavio je da je u prethodnom svedočenju sve slagao i da ga okrivljeni Dalibor Đorić, Vojislav Kostić i sada pokojni Vladimir Popović, zvani Pop, kobnog 29. decembra 2016. nisu pretukli, kao i da nisu pokušavali da od njega i njegovog poslovnog partnera Miloša Rilaka iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobil.

- Svi ti navodi nisu tačni. Pred početak suđenja tadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović i postupajući tužilac Saša Drecun naterali su me da potpišem gotovu izjavu uz pretnju da je to "najbolje za mene i da i ja mogu da završim u zatvoru". Morao sam da ih poslušam iz straha za sebe i svoju porodicu. Međutim, sada to mogu da otkrijem jer se više ne bojim. Okrivljeni Đorić mi nikada nije pretio, a Vojislava Kostića i pokojnog Popovića nisam ni poznavao. Kostića sam tom prilikom video samo u prolazu - izjavio je Topalović na današnjem suđenju.

On je sudiji Slavici Nikolić objasnio da je istina ono što je Đorić tvrdio i da se radi o novcu koji mu je potraživao na osnovu njihovih poslova sa kupovinom mobilnih telefona, koje je Topalović prodavao.

- Nisam zadobio nikakve povrede jer me nisu ni tukli, niti pokušavali da iznude 110.000 evra, u pitanju je samo jedna suma koju sam dugovao Zoriću poslovno. Morao sam da lažem jer su mi Drecun i Hrkalovićeva pretili, ali sada više nemam taj strah, ni za sebe, ni za svoju porodicu i mogu da otkrijem pravu istinu - istakao je Topalović, odgovarajući na pitanje sudije zašto je ćutao od 2016. godine.

Inače, u ovom slučaju sudilo se i Vladimiru Popoviću, vlasniku kazina "Havana" na Slaviji, u kom je bilo navedeno i da je došlo do lažnog zločina, ali on je u međuvremenu ubijen. Sva trojica optuženih na sudu su se branila tvrdeći da su oštećeni muškarci zapravo dugovali Ðoriću novac i da su hteli taj dug da naplate. Sudija je optužene krajem 2018. osudila za blaže krivično delo - prinudu i izrekla im trogodišnje zatvorske kazne, ali je tu odluku ukinuo Apelacioni sud u Beogradu.

Ponovljeno suđenje počelo je u februaru prošle godine, a tužilac je promenio optužnicu i optužio ih za prinudu. Od tada je održano samo jedno suđenje, a prethodno zakazano za mart odloženo je zbog koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slađana

17.05.2021 17:54

A ona slobodna kao ptica.