OGOLJENA CELA AKCIJA STRANIH SLUŽBI, MAFIJE I IZDAJNIKA U SNS: Nevolja planirao Dijanu za šefa MUP dan nakon UBISTVA VUČIĆA!

Autor:

Hronika

16.05.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremali su svoje kadrove za mnoge državne funkcije. Imali i rešenje za Vučićevog naslednika u SNS i državi!

RepublikaFoto: Starsport, MUP
Dijana Hrkalović i Veljko Belivuk

Šef "kavačkog klana" Crnogorac Radoje Zvicer, njegova desna ruka za Srbiju Velja Nevolja, u saradnji s pojedincima iz aktuelne vlasti i policije, pripadnicima pojedinih opozicionih stranaka imali su spisak funkcija za dan posle. Tačnije, nakon atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otkriva Srpski telegraf.

- Službe bezbednosti su došle do kompletnog scenarija koji je pripreman u Srbiji, u vezi s ubistvom predsednika. Ko je sve bio uključen od ministara, pripadnika policije i medija. Koja strana služba ih je vodila kao nevidljiva ruka. Ono što mogu za sada da vam kažem, kad je u pitanju analiza službi, jeste da su mozgovi operacije bili u Crnoj Gori. Da se tačno zna ko je iz službe dužio "kavački klan" i za koje sve akcije su ih koristili, a zauzvrat im nudeći mirnu luku za delovanje na tržištima narkotika širom Evrope. Kako je Vučić postajao sve veća pretnja narko-dilerima, a u isto vreme dizao glas zbog položaja Srba u regionu, bio je dovoljan okidač da se na njega usmere različiti interesi.

Advokat ubijen zbog "golih" fotki

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Miša Ognjanović

Srpski telegraf je već pisao da je advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen 28. jula 2018. zato što je došao u posed erotskih fotografija jednog od visokih funkcionera MUP Srbije. Sada se ispostavilo da su to eksplicitni snimci Hrkalovićeve. Čuvenog advokata je, kako se sumnja, likvidirao "kavački klan" i Darko Elez, kao direktni egzekutor, kada je tadašnja državna sekretarka saznala da Ognjanović poseduje njene "gole" fotografije koje je slala opasnom partneru iz krimi-krugova.

Tako su prvo pridobili njegove bliske saradnike koji su za novac i položaj bili spremni sve da učine. Nije više tajna da se državna sekretarka Dijana Hrkalović slikala u izazovnom donjem vešu u kabinetu ministra i da je to slala drugarima s one strane zakona. Zna se da je bio plan da jedan od ministara u vladi zauzme Vučićeve pozicije, što u stranci, što u državi. Dogovarali su se i ko će BIA da preuzme kad smene Batu Gašića, kao čoveka odanog Vučiću. Bukvalno su imali spisak funkcija i za neka manje važna mesta. Ko će recimo za državnog sekretara. Imali su svoj spisak eventualnih protivkandidata koje treba počistiti, tačnije sve one bliske Vučiću. Zato su ih kriminalni delovi policije pratili i prisluškivali da bi im se našlo nešto što može da se iskoristi protiv njih - otkriva naš izvor iz jedne bezbednosne službe.

O upletenosti pojedinih stranih službi u ovaj slučaj govorio je i predsednik Vučić.

- Imali su mnoge štek-stanove, uz pojedine ambasade, što je za mene bilo neverovatno - otkrio je Vučić gostujući na TV Prva, na kojoj su prikazani snimci Belivukove kuće u Ritopeku, koju su ovi kriminalci koristili za mučenje, sakaćenje i ubistva.

Dva plana atentata

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Vučić

Član ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je odlučio da progovori, da podsetimo, potvrdio je istražnim organima da je postojao plan likvidacije predsednika Vučića. Zbog toga je i nabavljen arsenal oružja koji je potom policija zaplenila u kući smrti u Ritopeku. Trebalo je mecima iz teškog mitraljeza brauning sakrivenog u kamionu s ceradom izrešetati Vučićev blindirani automobil na mestu određenom za zasedu. Ekipa ubica bi tada pobegla pripremljenim vozilima parkiranim u blizini, iskoristivši paniku. Prema planu B, atentat na predsednika bi bio izveden na nekom od trgova prilikom njegove posete i druženja s okupljenim narodom i to hicima iz dva ukrštena snajpera koji pokrivaju ceo prostor. On je naveo i da je ekipa ubica imala doušnike u bezbednosnim strukturama koji su trebali da dojave vreme i maršrutu kretanja predsednika.

Dr Orhan Dragaš, stručnjak za bezbednost, kaže za Srpski telegraf da se Vučić ponaša kao ozbiljan i odgovoran državnik iako je svakodnevno izložen više nego uznemirujućim saznanjima vezanim za planiranje njegove likvidacije.

- Predsednik Vučić je izneo izuzetno uznemiravajuće činjenice u vezi s planovima Belivukove grupe i najopasnije je relativizovati rizik kojem je izložen, a to upravo rade njegovi politički oponenti. Još opasnije je što su Vučić i njegova porodica izloženi pokušaju kriminalizacije, čime se pravi atmosfera da je normalno i logično da ga neko likvidira. Predsednik uprkos svemu pokušava da smiri situaciju. Ponaša se kao državnik i nastoji da ne stvara paniku - kazao je Dragaš, podsetivši da su bile slične prilike pred ubistvo Zorana Đinđića:

- Sve ovo već smo gledali 2003. i znamo, nažalost, kako se završilo. Recept je potpuno isti, ali ja sam uveren da baš zbog te naučene lekcije nećemo imati tragičan ishod kakav smo imali u to vreme. Setimo se da je i Đinđić pričao da ne veruje da je Bagzi hteo da ga ubije kod Arene da ne bi širio paniku. Važno je šta na tom polju rade BIA, MUP i strukture u vojsci koje su odgovorne za Vučićevu bezbednost. Na njima je presudna odgovornost za to da li će u ovom izuzetno ozbiljnom slučaju koji prevazilazi razmere klasičnog kriminala pobediti pravo i država ili će trijumfovati ubice i zločinci.

Svetozar Sveta Vujačić, savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, upozorava da bi Srbija otišla u sunovrat ako bi mafiji pošlo za rukom da usmrte predsednika.

- Država se po svim pitanjima ne bi povratila za 20 godina - izričit je Vujačić.

Zvicera spasle krtice iz redova bezbednjaka

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Veljko Belivuk i njegov crnogorski šef Radoje Zvicer susreli su se na Jovanjdan u Kotoru. Belivuk i Marko Miljković su prisustvovali slavi, a prilikom boravka na Primorju sa Zvicerom ih je zaustavila policija. Međutim, utvrđeno je da nisu bezbednosno interesantne osobe, pa su odmah pušteni. Posle hapšenja Belivukove grupe 4. februara Zvicer je nestao iz Crne Gore, pa nije uhapšen s drugim krakom "kavačkog klana" sa Slobodanom Kašćelanom na čelu. Sada je u Crnoj Gori pokrenuta istraga ko je iz najviših policijskih i bezbednosnih krugova sarađivao sa Zvicerom i dojavio mu šta se sprema. U međuvremenu je i Srbija stavila Zvicera na poternicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading