SMRT KOJA JE PODELILA JUG: Kića Marković je izrešetan na sred ulice, ta likvidacija je šokirala javnost!

Autor:

Hronika

13.05.2021

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jedan od nekadašnjih vođa navijača Partizana Ljubomir "Kića" Marković ubijen je 2. novembra 2019. godine u beogradskoj opštini Voždovac. Surovost ubistva snimljenog sigurnosnim kamerama šokirala je javnost, a taj zločin ostavio je dubok trag među navijačima crno-belih.

Foto: facebook.com/printscreen
Ljubomir Marković Kića

Na snimku ubistva se vidi kako muškarac sa dužom jaknom i kapuljačom prebačenom preko glave prilazi grupi u kojoj je bio Marković. Oni su stajali ispred balona za fudbal, a kada je napadač sa kapuljačom prišao, Kića je počeo da beži. To se tumačilo da je ili video pištolj u ruci ili ga je prepoznao i znao je da želi da mu naudi.

Napadač je potrčao za Markovićem i u njega ispalio nekoliko hitaca. On je odmah pao, a ubica mu je prišao i overio ga tako što mu je pucao u glavu.

 

 

Marković je bio jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz", koja je vladala južnom tribinom godinama, sve do 2009. kada je počela da se osipa nakon ubistva navijača Tuluza Brisa Tatona u Beogradu, navodi Mondo.

Tada su mnogi od vođa pohapšeni ili otišli u bekstvo, a Alkatraz je počeo da slabi, što je postepeno dovelo do ulaska Aleksandra Stankovića i Veljka Belivukana južnu tribinu, a onda i njeno preuzimanje.

Istraga o ubistvu Markovića oko godinu i po dana nije utvrdila koji je tačno motiv i ko je napadač.

Mediji su ranije spekulisali da je mogući motiv ubistva borba za prevlast na južnoj tribini. Marković je iz zatvora izašao 2017. bio je nezadovoljan stanjem navijača Partizana i podelama, a pošto je uživao veliki ugled, planirao je promene. Navodno je razgovarao sa Goranom Klještanom "Bosketom", vođom najbrojnije grupe "Shadows" o osnivanju nove grupe, koja bi okupila sve navijače.

Nakon ubistva Kiće, jednog od najpoštovanijih navijača Partizana, uprkos presudi za ubistvo, "Alkatraz" je demonstrativno napustio tribinu, a stariji navijači nisu mogli da prebole njegovu smrt.

Podele među organizovanim navijačima Partizana pre ubistva Markovića trajale su skoro dve decenije. U trenutku ubistva Markovića, navijači su bili podeljeni u tri frakcije. Jedna na jugu, a druge dve su bile na istočnoj tribini. Južnom tribinom upravljala je grupa "Janjičari", koja je nastala nakon što su pojedine vođe, koji su nekada bili navijači Crvene zvezde, prešli kod Grobara.

Među njima je bio i ubijeni Aleksandar Stanković zvani "Sale Mutavi". Na toj tribini je bilo i nekoliko uticajnih podgrupa, poput "Alcatraz", pomenuti "Shadows" i drugi.

Druge dve frakcije nastale su nakon žestokih sukoba među navijačima Partizana. Najpre su nastali takozvani "Zabranjeni", koji se nisu podnosili sa onima sa južne tribine posle ubistva njihovog druga Ivana Perovića 22. oktobra 2011. godine.

Treća frakcija sebe je nazivala "Partizanovci" i predvodio ih je Miloš "Kimi" Radosavljević, koji je bio veliki prijatelj sa ubijenim Markovićem. Ta frakcija nastala je posle brutalne tuče na južnoj tribini polovinom decembra 2017. godine tokom "večitog derbija".

Do kraja te 2019. i ubistva Markovića, "Janjičari" su postali zloglasni "Principi", koji su bili apsolutni gospodari juga, a to je bila i grupa koja je služila Belivuku i Marku Miljkoviću kao maska za kriminalne aktivnosti za koje su optuženi.

Posle dve godine sukoba, "Partizanovci" su otišli sa tribine, kao i "Zabranjeni", a svako ko je hteo da bude deo organizovanih navijačkih grupa, morao je da bude na jugu, pod vođstvom "Principa".

Jedan od vođa "Partizanovaca" bio je i Goran Veličković "Goksi", za koga se sumnja da su ga oteli, mučili i ubili pripadnici Belivukove grupe.

Komentari (0)

Loading