ODLUKA LOZNIČKOG OJT UZNEMIRILA GRAĐANE: Trojica kriminalaca TUKLA policajce, a tužilaštvo ih PUSTILO!

Autor: Aleksandra GRUJIĆ

Hronika

07.05.2021

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od napadača gurnuo je policajca s podesta visine metar i po i on je pao na glavu, ali to nije bilo dovoljno da se siledžiji odmah odredi pritvor!

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Nakon skandaloznog postupka Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, koje je na slobodu pustilo trojicu nasilnika koji su fizički nasrnula na dva policajca, šokirani službenici MUP pitaju se kako oni mogu da štite građane od nasilnika ako će ih tužilaštvo ubrzo pustiti na slobodu nakon hapšenja.

Napad se dogodio u utorak u Ulici Janka Veselinovića u Loznici oko 22 časa, kada su vlasnici ugostiteljskog objekta pozvali policiju zbog divljačkog ponašanja N. T. i N. M. i jednog maloletnika S. M., koji su pravili haos po lokalu, lomeći čaše, flaše i inventar.

Nakon što je patrola stigla na lice mesta i pokušala da legitimiše osumnjičene, tražeći im na uvid njihove lične karte, došlo je do fizičkog obračuna i napada na pripadnike MUP.

- Šta hoćeš?! Zašta će tebi moja lična karta, ne dam ti je - izgovorio je N. T., nakon čega je policijski službenik pokušao da ga savlada. Jedan od napadača gurnuo je policajca s podesta visine metar i po i on je pao na glavu. Pukom srećom, policajac je udario glavom o travu, ne o beton, te je prošao s lakšim povredama.

S. M. u tom momentu je iskoristio priliku i pobegao s lica mesta, dok su druga dvojica siledžija ipak privedeni kod tužioca.

Kolima vukao policajca po asfaltu

Tinejdžer J. L. (17) samo pre nekoliko dana na Novom Beogradu se suprotstavio policijskom službeniku koji mu je rekao da napusti vozilo. Dao je gas i vukao policajca po asfaltu desetak metara, dok se nije zakucao u drugi automobil i skoro prevrnuo. Policajac je morao da puca u gumu automobila i tako ga zaustavi. Na svu sreću, policajac je prošao s lakšim povredama, a utvrđeno je da je maloletnik bio pijan.

- Jedan od njih je odranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja - navodi izvor blizak istrazi.

Međutim, tužilac kod kojeg su nasilni mladići N. T. i N. M. privedeni izjavio je da nema elemenata za zadržavanje, te ih je u noći između utorka i srede pustio na slobodu.

Miodrag Antonić iz Policijskog sindikata Srbije navodi da je ovakvo ponašanje prema pripadnicima MUP nedopustivo i da osumnjičeni ne smeju proći nekažnjeno.

- Sramota je to što se desilo. Napad na policiju je napad na državu. Kada se u ovako malom mestu, kao što je Loznica, pročuje za slučaj gde su tri lica koja su napala policijske službenike prošla nekažnjeno, nasilnici dobijaju ohrabrenje da i oni mogu da postupe isto - ističe Antonić.

Nakon mnogobrojnih negativnih komentara na društvenim mrežama i portalima ovim povodom, tužilaštvo je ipak u četvrtak saslušalo N. T. i N. M. i odredilo im pritvor do 30 dana, dok maloletni S. M. treba da bude saslušan u Višem sudu u Šapcu.

Kako saznajemo, reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je kontaktirao sa policijskim službenicima iz policijske stanice u Loznici i pružio im podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Cirqus

07.05.2021 13:09

Loznica je odavno u raljama kriminala