KRVAVA NOĆ U NOVOM SADU: Izrešetan žestoki momak Marko Markuš, podlegao povredama u bolnici

Autor: mediji

Hronika

24.11.2017

21:14 >> 22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Markuš (29) ubijen je oko 21.30 sati u pucnjavi ispred novosadskog Hotela "Sajam". Markuš je od ranije poznat policiji, a u martu ove godine pušten je iz zatvora gde je odslužio kaznu za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera.

RepublikaFoto: facebook.com/NSU-Uživo sa novosadskih ulica
Ovde se dogodilo ubistvo u Novom Sadu i ubijeni Marko Markuš

Kako je za "Blic" izjavila portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać, ekipe te zdravstvene službe izašle su odmah na teren po dojavi, ali im je na licu mesta rečeno da je povređeni privatnim kolima prevezen u Urgentni centar koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela gde se dogodio obračun.

U Urgentnom centru saznajemo da je povređeni nakon više pokušaja reanimacije podlegao povredama.

Ispred Hotela "Sajam" i dalje su jake policijske snage i uviđaj je u toku.

 

 

Marko Markuš, sin bivšeg policajca, nakon oslobađanja za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera i odsluženja kazne za prethodna dela pušten je u martu ove godine na slobodu.

Ranjavanje Milutinovića, inače jednog od vođa navijača FK Vojvodina, dogodilo se na Petrovaradinskoj tvrđavi 2012. nedaleko od jedne poznate kafane.

Dosije Marka Markuša
- Osuđen je 2006. zbog napada na policajca
- Optužen za ranjavanje dvojice mladića u "Crvenoj kafani" 2006.
- Optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba „Kili“ u decembru 2007.
- Bio osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008.
- Nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je usled toga preminuo krajem 2008.
- Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012.

Prema prvostepenoj presudi kojom je Markuš bio osuđen na pet godina robije, koja je doneta u septembru 2014, Markuš je Milutinovića udarao šakama, pa pesnicom, a onda i ubo nožem u leđa sečivom od 20 centimetara i naneo mu teške povrede opasne po život.

 

Apelacioni sud je nedavno utvrdio da Markuš nije mogao biti identifikovan kao učinilac pokušaja ubistva Milutinovića na Petrovaradinskoj tvrđavi, već je "njegova umešanost ostala u domenu sumnje", te je presuda od pet godina zatvora ukinuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojsa

24.11.2017 22:57

Kakav otac takav sin. Na zalost da mu je otac bio prijatelj i da ga nije stitio danas bi bio ziv a ne mrtav. Sta je radio poziveo je previse. Sada jos i njegove ubice ili ubica da se pociste pa da bude NS cistiji grad. Cv doticnog je impozantan - Osuđen je 2006. zbog napada na policajca - Optužen za ranjavanje dvojice mladića u „Crvenoj kafani“ 2006. - Optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba „Kili“ u decembru 2007. - Bio osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. - Nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je usled toga preminuo krajem 2008. - Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012.