UHAPŠEN SIN POZNATOG FUDBALSKOG SUDIJE VUJOVIĆA: Pao zbog BRUTALNOG prebijanja mladića u prostorijama FK Vojvodina!

Autor:

Hronika

06.05.2021

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Vujović (22), sin fudbalskog sudije Maja Vujovića uhapšen je danas zajedno sa Nemanjom Toprekom (23) zbog brutalnog prebijanja Nikole Ćuluma (22) 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu, saznaje "Blic".

Foto: Ilustracija

Dvojica napadača sve ovo vreme bili su u bekstvu i krili se u Republici Srpskoj. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, kada će biti izvedeni pred tužioca. Kako nezvanično saznajemo, terete se za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Obojica su odranije poznati policiji, imaju više prijava za nasilničko ponašanje i nanošenje teške telesne povrede.

- Tukli su ga nogama, rukama i letvama. Momak je zadobio teške povrede, imao je sreće što je ostao živ – rekli su Blicu ljudi bliski istrazi.

"Skinuli su mu farmerice i veš, pa su ga udarali drvenim letvama"

U zapisniku prijave koju je Ćulim podneo dan nakon što je pretučen stoji da su ga osumnjičeni pretukli u klupskim prostorijama FK Vojvodine, odnosno svečanom klupskom salonu, koje je dato na raspolaganje navijačima, a navodno, uprava kluba je odbila da stavi kamere u službene prostorije Vojvodine. Svetlo u sobi bilo je ugašeno, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena!

"Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest", stoji u zapisniku.

Ćulum je pokušao da pobegne ali mu napadači to nisu dozvolili i nastavili su da ga tuku. Kada je konačno u tome uspeo javio se u Urgentni centar gde su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice.

Napadači su inače „vođe“ navijača Vojvodine i saradnici Slobodana Milutinovića Snajpera poznatog kao bivšeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, koji se našao na čelu navijača Vojvodine, „Firmaša“. Milutinović je uhapšen na Jahorini u Republici Srpskoj, u jednom hotelu, 3. marta ove godine, ali je ubrzo pušten nakon kriminalističke obrade i nepostojanja osnove za dalje zadržavanje. Priveden je zbog navodno nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, te drugih krivičnih dela. Na njega je čak tri puta pokušan atentan postavljanjem eksploziva pod automobile. Milutinović je do pre mesec i po dana bio i član Upravnog odbora FK Vojvodina ali je podneo je ostavku.

"Povodom višemesečnih negativnih spekulacija u medijima u vezi sa aktuelnom situacijom u tom klubu, koje su, potpuno iracionalno povezivane i sa članstvom Slobodana Milutinovića u Upravnom odboru kluba, on podnosi neopozivu ostavku na funkciju člana Upravnog odbora", saopšteno je tada na sajtu FK Vojvodina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading