Incident na Kosovu: ALBANCI NAPALI SRBINA, BRUTALNO GA PRETUKLI!

Autor: Republika.rs

Hronika

06.05.2021

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica Albanaca napali su meštanina Velike Hoče Miroslava L., prvo ga verbalno vređali, a potom i fizički napali i povredili, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Miroslav je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji, a napad se desio sinoć oko 21 sat.

O slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden.

Iz Kancelarije za KiM navode da su žitelji Velike Hoče i Orahovca mesecima na meti lokalnih Albanaca koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade.

Dodaju da je napadnuti Miroslav L. u više navrata skretao pažnju policiji na problem, ali se on ponavljao i umesto da se reši, eskalirao je u još veći incident, a on je napadnut samo zato što je problem prijavljivao.

Kancelarija za KiM očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Miroslava L., ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom delu KiM, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

- Na ovaj način, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak na području Velike Hoče i Orahovca i šalje poruka da na svojim ognjištima nisu dobrodošli. Zbog toga se ovaj problem mora najozbiljnije shvatiti i osigurati se bezbednost srpskim porodicama u ovom delu Kosova i Metohije - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading