POKUŠALI DA ODNESU METALNI SEF: Lopovi provalili u svrljišku Poštu

Autor: Ž. M.

Hronika

24.11.2017

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati lopovi provalili su u noći između četvrtka i petka u prostorije Pošte u Svrljigu kod Niša. Zgrada pošte je u najužem centru Svrljiga, stotinak metara od policijske stanice na prolaznom mestu pored puta Niš - Knjaževac, ali to nije sprečilo lopove da upadnu u prostorije i pokušaju pljačku. Prema prvim saznanjima lopovi su pokušali da otvore veliki metalni sef verovatno očekujući da je u njemu pristigao novac za isplatu penzija.

RepublikaFoto: S.T/ Ž. M
Policija u Svrljigu

-Provala je otkrivena oko 06.30 časova, kada su zaposleni počeli da dolaze na posao. Po svemu sudeći lopovi nisu uspeli da otvore sef te kako je pomeren sa mesta na kome je bio verovatno su pokušali da ga tumbaju kako bi ga izneli iz zgrade, ali očigledno je pretežak i to im nije uspelo.

Vidno je da su pretresali i ostali nameštaj ali tek posle detaljnijeg uviđaja znaće se da li su nešto i odneli - kaže izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima lopovi su do pošte došli kolima u sporednoj ulici, provalili ulaz i ušli u  šalter salu. Posle neuspele pljačke poštu su napustili istim putem.

RepublikaFoto: S.T/ Ž. M
Istraga ispred pošte

Lopovi su očigledno računali na okrilje noći, ali su ipak drsko ušli u šalter salu u kojoj se sve vidi sa ulice i koja je na pedesetak metara od dragstora koji radi čitave noći uz sam put Niš - Knjaževac.

Uz to centralni deo Svrljiga pokriven je video nadzorom pa se veruje da će na osnovu snimaka i tragova sa lica mesta policije brzo ući u trag obijačima.           

                             

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading