ĐANIJEV KAFEDŽIJA ŠVERCOVAO KOLA, PA PREŠAO NA DROGU: Novi detalji o narko-dileru uhapšenom u Beču

Autor:

Hronika

30.04.2021

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narko-diler Predrag Barnić, prijatelj i poslovni saradnik folkera Radiše Trajkovića Đanija i brojnih estradnih zvezda iz Srbije, uhapšen prošlog vikenda u restoranu "Semendria" u Beču s oko pet kilograma droge i oružjem, od 2007. je na Interpolovoj poternici, a označen je kao član kriminalne grupe koja je krijumčarila skupocene automobile preko koje je otkrivena čuvena afera s lažnim fakultetskim diplomama "indeks".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Smederevska policija je 2008. pokrenula istragu za šverc automobila protiv 21 osobe, među kojima je bio i Barnić, inače rodom iz Smedereva, ali je on već tada bio u bekstvu i suđeno mu je u odsustvu. Inače, svako iz grupe je imao svoju ulogu u protivpravnoj registraciji desetina skupih inostranih automobila. Jedan inspektor je počeo da odmotava klupko kada je otkrio nelegalne poslove jednog od falsifikatora i krijumčara automobila i kada mu je on ponudio "da završi Pravni fakultet" ako odustane od prijave - ispričao je za medije upućeni izvor.

Nakon što je pre nekoliko dana lišen slobode, ispostavilo se da je Barnić nesmetano vodio popularni restoran u prestonici Austrije iako je na poternicama Srbije i Španije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Istraga protiv njega u Austriji je počela još 2019. zbog sumnje da se bavi trgovinom narkotika i oružja, a njegovo hapšenje je plod dvogodišnjeg intenzivnog policijskog praćenja Srbina.

- Uporedo s praćenjem je trajala i finansijska istraga zbog sumnje da je Barnić u svom restoranu organizovano ilegalno kockanje i da mu je ugostiteljski objekat služio za pranje para - prenose austrijski mediji.

Srpski mediji su 2015. pisali o Predragu Barniću, kad je obavljena fotografija Zorana Blagojevića, tadašnjeg načelnika Odeljenja za privredni kriminal u PU Smederevo, s jedne od žurki u Barnićevom restoranu u Beču.

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Barnić i Đani

Unutrašnja kontrola MUP odmah je reagovala jer se Blagojević fotografisao s osobom za kojom je tada tragao Interpol zbog nanošenja teških telesnih povreda, dilovanja droge i razbojništva. I da stvar bude gora, policajac je znao da je Barnić u bekstvu jer su njih dvojica drugovi od detinjstva. Mediji su tada stupili u kontakt s krimi-kafedžijom i on je rekao sledeće:

- Naravno da poznajem Zorana, ali mislim da je glupo da pišete o tome. Bio sam na poternici, ali ovih dana čekam odgovor Apelacionog suda. Čoveku možete da napravite problem, i to bez ikakvog razloga. Ja sam ugostitelj u Beču i u mom restoranu su bile mnoge poznate ličnosti. Zoran nema veze ni s jednim mojim delom. Lobi iz Smedereva i Kosova namešta te priče.

 

Bežao preko krova

Austrijska policija u saradnji sa specijalnom jedinicom Kobre napravila je Barniću mamac tako što su tajnog agenta namestili da dođe u Barnićev restoran i predstavi se kao kupac kokaina. Pre nego što je agent rekao zašto je došao u restoran srpskog narko-dilera za kojeg se veruje da je član međunarodne kriminalne grupe, iz Barnićevog lokala su s drogom izašli muškarac i žena iz Crne Gore. Policija je ipak sačekala da agent dobije svoj paketić i kada mu ga je Srbin predao, Kobre su uletele. U toj filmskoj akciji Barnić je pokušao preko krova da pobegne s paketom kokaina, koji je bacio u oluk kad je sateran u ćošak.
- Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, kalašnjikov, dva pištolja glok i bereta - napisali su austrijski portali.

 

Bahanalije za estradu

U Barnićevoj kafani, čiji vlasnik je zvanično njegov stric, a koja je jedna od najpopularnijih u glavnom gradu Austrije, održavale su se proslave i venčanja gastarbajtera. Kod Barnića su nastupale i brojne estradne zvezde iz Srbije, među kojima i Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Rade Kosmajac, Tea Tairović, Mitar Mirić, Šerif Konjević, dok je program svojevremeno vodio i glumac Dragan Marinković Maca. Austrijski mediji pišu da je u prostorijama iznad restorana, gde i njegova žena drži školu jezika, Barnić s prijateljima iz Srbije organizovao bahanalije s razvratnim ženama, uz drogu, kocku i potoke alkohola.

 

Đani: Obožavam Predraga, ali nisam znao čime se bavi

Pevač Đani se oglasio po Barnićevom hapšenju i izrazio žaljenje, ali se ogradio od njegovih prljavih poslova.
- Mi jesmo držali restoran s porodicom Barnić i dalje ga držimo. Nama je veoma žao što se sve to desilo. On jeste naš veliki drug i prijatelj, kao i njegova porodica. Ne pravim se lud, ništa nisam pogrešno uradio u životu da bih imao čega da se stidim ili da se pravdam, ali se svojih prijatelja ne stidim niti ulazim u to ko se čime bavi. Prema nama je ta porodica savršena. Mi njih obožavamo, divni su ljudi, ne postoji čovek iz Srbije koga nisu dočekali, pomogli i ispoštovali - rekao je folker

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading