LAŽOVI IZ KRIKA IZMISLILI VEZE JOTKE I GAŠIĆA: Tužilaštvo stavilo tačku na izmišljotine, ŠAMAR ZA MEDIJSKU KVAZI-ELITU!

Autor:

Hronika

30.04.2021

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal stavilo je tačku na izmišljotine takozvanih istraživačkih novinara iz Krika.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić,Aleksandar Nalbantjan, Printskrin/B92
Stevan Dojčinović, Jotka i Bratislav Gašić

Naime, u odgovoru Srpskom telegrafu je kategorično demantovalo da je direktor BIA Bratislav Gašić dobijao bilo kakav novac niti bilo koju drugu korist od kriminalca Zorana Jotića iz Kruševca.

- Obaveštavamo vas da se ime Bratislava Gašića pominjalo u smislu komentara, a da Bratislav Gašić nije komunicirao ni sa jednim licem koje je bilo na posebnim dokaznim radnjama - saopštilo je tužilaštvo posle izvršenih provera.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN
Stevan Dojčinović

Podsetimo, Krikovi novinari koji očigledno više veruju kriminalcima nego onima koji te iste kriminalce hapse bez ikakve provere su preneli tvrdnju jednog od Jotkinih pajtaša koji je u razgovoru koji je snimila policija optužio direktora BIA Bratislava Gašića da je ni manje ni više nego zaštitnik mafijaša, odnosno da je na njihovom "kazanu".

"ISTRAŽIVAČI" ZABORAVILI DA JE GAŠIĆ NAREDIO I ISTRAGU I PRISLUŠKIVANJE JOTKE

Glavni urednik ovog portala Stevan Dojčinović, slavodobitno objavljujući ovaj detalj sa suđenja Jotki, u pokušaju da isproziva i Srpski telegraf, skočio je samom sebi u stomak.

- Baš me zanima hoće li Lađević (glavni urednik Srpskog telegrafa) i Dragan J. Vučićević u svojim novinama objaviti ono što se juče čulo u sudnici specijalnog suda - napisao je Dojčinović i podelio link teksta s Krikovog portala.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Milan Lađević

Ubrzo je stigao ekspresan odgovor Milana Lađevića:

- Šta da objavim? Bata je prisluškivao, Bata predao tužilaštvu, Bata faktički uhapsio. Toliko o "kazanu". Nego, kako to da su vam izjave krimosa uvek merodavne?

U želji da osudi sve koji drugačije misle Dojčinović je zaboravio da izjava jednog od osumnjičenih Saše Zoraje, i to u privatnom razgovoru, ne znači mnogo i da je verovatno reč o skretanju pažnje sa sopstvenih zlodela.

RepublikaFoto: printskrin/b92
Zoran Jotić Jotka

Inače, Zoraja, koji je rekao da je "Gašić na Jotkinom kazanu" (na platnom spisku) sumnjiči se da je pomogao Jotiću da sakrije ubicu Dejana Stankovića Ždrokinca u junu 2018, što dovoljno govori o njegovoj kredibilnosti.

Koliko su tvrdnje o Gašićevoj povezanosti s kriminalnim strukturama na klimavim nogama, govori i činjenica da su direktor Bezbednosno-informativne agencije i njegovi operativci i izveli Jotku pred sud i obezbedili dokaze protiv njega i njegove mafijaške grupe.

Između ostalog, do dokaza se došlo i prisluškivanjem, koje je takođe naložila BIA.

Veruje im Velja Nevolja

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport

Da podsetimo, Nenad Marković, otac nestalog mladića iz Resnika za kog se smatra da je žrtva Belivukovog klana, rekao je kako ga je sam Velja Nevolja uputio na novinare Krika, kao pouzdane. Srpski telegraf je na konferenciji sredinom marta raskrinkao Krik, budući da ni na jedno pitanje našeg novinara Dojčinović nije imao argumentovan odgovor. Tada je rekao da pretpostavlja da je otac nestalog mladića govorio istinu kada je rekao da ga je Belivuk upućivao na Krik, a otvoreno je potvrdio da je na vezi s Belivukovim advokatom Dejanom Lazarevićem.

"Ministar" među optuženima

Koliko je Kriku bitna istina, govori i to što su citirali Zorajine reči, koji Jutki govori: "Da vidimo s našim ministrom", na šta mu ovaj odgovara: "Ćuti, on nam je zlatan." Krik tu napominje da u razgovoru taj ministar nije imenovan, mada se uopšte ne radi ni o kakvom ministru, već o Miodragu Vasiljeviću zvanom Mika Brazilija, preko koga ova grupa pere pare kroz izgradnju stanova. Toliko o "istraživačkom" novinarstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading