U BELIVUKOVOJ VIKENDICI PRONAĐEN I AVIONSKI MITRALJEZ! "Brauningom" ciljali nekog iz državnog vrha!

Autor: Republika

Hronika

30.04.2021

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tajnoj prostoriji podzemnog bunkera Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u vili smrti u Ritopeku, policija je pronašla i avionski "brauning" teški mitraljez, kalibra 12,7 milimetara, koji probija laka oklopna vozila.

RepublikaFoto: printskrin

O postojanju mitraljeza u ovoj kriminalnoj jazbini javnost je bila obaveštena, ali ne i o modelu opasnog oružja, pišu Novosti.

Ovo naoružanje "sakrilo" se u moru dugih i kratkih cevi pronađenih u ovom štek objektu beogradske kriminalne grupe, kojom je zapravo komandovao Radoje Zvicer, koga bezbednosne službe označavaju kao jednog od vođa "kavačkog klana".

PRODUŽEN PRITVOR DO 2. AVGUSTA

APELACIONI sud u Beogradu produžio je u četvrtak za još tri meseca pritvor Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kao i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična dela. Pritvor je Belivuku i ostalima u četvrtak produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne ponove krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti. Prema ovoj odluci suda, pritvor može da im traje do 2. avgusta. Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

- Pored "brauninga", pronađen je i teleskopski nišan za gađanje mete - navodi izvor "Novosti". - Daljina do koje meci mogu da dobaci je i do pet kilometara. Uglavnom se koristi za probijanje lako oklopljenog vozila, poput blindiranih automobila.

Nema sumnje da je kriminalna banda Belivuka i Miljkovića, po nalogu Zvicera, kako se sumnja, planirala atentat na osobu iz samog vrha naše države. U tome ih je, srećom, sprečila blagovremena akcija MUP Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

TRAŽE ZVICERA

PREMA nezvaničnim saznanjima, Radoje Zvicer se posle bekstva iz Crne Gore, jedno vreme krio na teritoriji južne srpske pokrajine, najverovatnije u Prištini. U ovom trenutku bezbednosne službe regiona tragaju za njim, jer je Srbija raspisala poternicu. Tereti se za formiranje kriminalne organizacije i zločinačko udruživanje, kao i da je naručio brojne likvidacije, počev od Milana LJepoje.

Istraga o svim zverstvima i livkidacijama, koje je počinila ova mafijaška ekipa svaki dan dolazi do novih saznanja. U tajnoj prostoriji, nadomak Beograda, osim arsenala oružja, pronađena je i velika industrijska mašina za mlevenje mesa i kostiju.

U krivičnoj prijavi, koja je podneta protiv ove grupe odmah posle hapšenja 4. februara ove godine, Belivuk, Miljković i saučesnici osumnjičeni su za tri likvidacije. Terete se za ubistvo niškog "pink pantera" Milana LJepoje, koji je poslednji put viđen kako ulazi u kuću smrti u Ritopeku i iz nje nikada nije izašao, zatim navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i zvezdaša Zdravka Radojevića iz Koteža.

Matrica zločina uvek je bila ista. Žrtvu bi pozivali na sastanak, bez telefona, a posle toga bi joj se izgubio svaki trag. U ovom trenutku traga se za desetak osoba, a sumnja se da su oteti i ubijeni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading