GORANU PAPIĆU UKINUT PRITVOR! Bivši zamenik načelnika SBPOK se brani sa slobode

Autor:

Hronika

29.04.2021

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

GORANU Papiću, bivšem zameniku načelnika SBPOK danas je Viši sud u Beogradu - ukinuo pritvor.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Printscreen

Goran Papić je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od osumnjičenog vođe kriminalne grupe, Marka Miljkovića.

Papić će se braniti sa slobode.

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK uhapšen je 9. marta u Beogradu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Povodom slučaja Papić tada se oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je objasnilo zbog čega je bivši zamenik načelnika SBPOK priveden.

Saopštenje MUP prenosimo u celosti:

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole su, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili G. P. (1980) bivšeg policijskog službenika UKP-a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Kako se sumnja, on je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u PU za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah da blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istoga dana vozilo mu je vraćeno.

G. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.", navodi se u zvaničnom saopštenju MUP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading