OSAM GODINA OD BRUTALNOG UBISTVA U CENTRU BEOGRADA: Za Bojovićevu glavu dato nekoliko hiljada evra!

Autor: Republika

Hronika

29.04.2021

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je osam godina od brutalnog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nikola Bojović

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda, pre tačno osam godina, u 7.05 časova. Naočigled brojnih prolaznika, u Ulici carice Milice kod broja 11, Bojović je ubijen kada je krenuo u pekaru. 


Brat Luke Bojovića ubijen je sa 20 metaka, koje je ubica ispalio u stomak i grudi. 

Ceo zločin snimile su kamere obližnje kopirnice.  Na snimku se vidi dolazak dvojice muškaraca, jednog visokog, obučenog u tamno odelo i drugog, dosta nižeg i punijeg, sa belim kačketom i u maslinasto sivoj jakni.

RepublikaFoto: printskrin

Prvi muškarac išao je nekoliko koraka ispred drugog, koji se zadržao gotovo ispred same kamere, a zatim se sakrio u ulaz zgrade. Posle nekoliko minuta ulicom je naišao Nikola Bojović. Muškarac sa kačketom je tada izašao, izvadio oružje i počeo da puca u njega. Ispalio je najmanje 20 metaka iz automatskog oružja, obilazeći u krug oko njega. Na trotoaru pucao u grudi i stomak. Kada je pao, ubica je nastavio da puca u ranjenog čoveka na zemlji. Zatim se udaljio brzim hodom.

Ratko Koljenšić optužen je da je pomogao u ubistvu Nikole Bojovića.

Prema navodima optužnice, Slobodan Šaranović mu je obećao naknadu od 30.000 evra da zajedno sa Sašom Cvetanovićem, zvanim Pitbul, likvidira Bojovića. Njih dvojica, kobnog jutra, čekali su da naiđe Bojović koji je kao i svakog dana nosio doručak bolesnom ocu, nekadašnjem direktoru beogradskog ZOO vrta, Vuku Bojoviću. Kako se navodi, Koljenšić je Cvetanoviću koji je pucao, dao signal da Bojović nailazi, a sve to su snimile i sigurnosne kamere.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija

Koljenšić je, međutim, kako pišu crnogorske "Vijesti", pred sudom izjavio da se slučajno našao sa Cvetanovićem 10 minuta pre zločina, baš u ulici u kojoj je ubijen Nikola.

Kroz postupak ću objasniti zašto sam se baš u ulici u kojoj je ubijen Bojović dogovorio da se nađem sa licem čije ime ne želim da kažem, jer ga nema u spisima. Sa ovim licem sam kratko bio, rekao sam mu da ćemo se videti drugom prilikom i da žurim. Imam nameru da pribavim neke dokaze, onda će svima biti jasno. Tu sam Cvetanovića slučajno sreo, nisam znao da će biti u toj ulici, a da sam znao šta će da se desi tog dana, ja ne bih dolazio - rekao je, kako navode, Koljenšić.

Prema optužnici, on je iznajmio stan u Beogradu u kom je boravio Cvetanović, a zatim i automobil da bi zajedno pratili kretanje i navike žrtve.

Iz rentakar agencije najpre sam iznajmio "hjundai", vratio sam ga 29. aprila 2013, a dan kasnije sam uzeo "opel astru", jer me je radnica u agenciji tako zamolila, kako bi izašla u susret mušteriji koja isključivo traži "hjundai" - pokušao je da objasni zbog čega je posle ubistva menjao auto.

Podsetimo, Koljenšić je za ovo ubistvo već osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 30 godina zatvora, kao i Miloš Delibašić, dok su Slaviša Novaković i Saša Cvetanović osuđeni na po 35 godina. Na 17 godina, osuđen je Miloš Vojnović, koji je pristao na saradnju s tužilaštvom i objasnio ulogu svakog optuženog u likvidaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading