Za tri sekunde ispalio pet metaka u čoveka sa dečijim kolicima: Nastavljeno suđenje Čabi Deru i Alanu Cigleru

Autor:

Hronika

26.04.2021

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Čaba Deru i Alenu Cigleru za ubistvo Nebojše Markovića u januaru 2019. godine na Banovom Brdu danas je nastavljeno Beogradu pregledanjem video snimaka sa lica mesta.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Čaba Der

Suđenje se odvija u odsustvu Čaba Dera jer je u zatvoru u Mađarskoj zbog dva ubistva gde je osuđen na doživotni zatvor.

Na prikazanim video snimcima sa privatnih kamera zabeležno je surovo ubistvo i lice ubice Čaba Dera koje se razvuklo u široki osmeh kada se nasao oči u oči sa Nebojšom Markovićem i uperio u njega pištolj sa dugom cevi koji je izvukao u hodu iz tamnog ranca.

Žrtva je u trenutku ubistva stajala iza svog volvoa pokusavajući da ubaci dečija kolica u gepek.

- Vidi se da nasmejan ubija i zato i ne zovu Čabu uzalud nasmejani ubica. On je surov. Uspeo je da za manje od deset sekundi izađe iz auta, stigne do žrtve i ispali četiri ili pet metaka u nju i da se vrati u auto - komentarisali su međusobno novinari posle odgledanih snimaka.

Predsednici veća Oliveri Đurić punomoćnik supruge ubijenog Markovića, advokat Predrag Vasović u više navrata je napominjao da u zapisnik unese njegova zapađanja, koja su Ciglerovi branioci pokušavali da ospore.

- Suduja, molim vas unesite da se u automobilu kroz stakla vidi silueta muškarca u beloj jakni i to znači da stakla nisu zaleđena, ni zamagljena - insistirao je Vasović, pokusavajući da ukaze sudu da Alen Cigler jeste bio saučesnik Dera u ubistvu Markovića jer ga je dovezao i čekao na svega par metara od lica mesta.

RepublikaFoto: IndesTV/printscreen

Podsetimo, Tuzilastvo je Čaba Dera i Alena Ciglera optuđilo da su u stanju uračunljivosti i svesni dela došli u blizinu Markovićeve zgrade i ušli u beli "punto", parkiran dovoljno udaljenom mestu da ne budu uočeni.

Kada je Der video Markovića, Cigler je pokreno vozilo i zaustavio se pet metara od žrtve. Der je tad izašao držeći u desnoj ruci pištolj sa prigušivačem i ispalio u Markovića šest projektila, od čega su ga četiri pogodila u grudni koš, vrat, stomak i potiljak.

Posle toga su pobegli do parkinga na Novom Beogradu gde su se razdvojili. Čaba je otišao do svog stana na Vračaru, gde je ostavio kapu koju je nosio kad je pucao, a Cigler se autobusom vratio u Suboticu u stan kod prijatelja gde je uhapšen.

Tada je u čarapi u ormaru policija pronašla pištolj i četiri metka.

Cigler je ispričao da Dera poznaje iz detinjstva od desete godine, da su zajedno bili i dve godine u kazneno-popravnom domu u Kruševcu. Cigler je rekao na saslušanju da se poslednjih 12 godina nisu viđali, već samo povremeno dopisivali, te da nije znao da Der planira ubistvo, kao ni da ga je izvršio dok se nije vrstio u auto u kom ga je čekao.

Nastavak suđenja za ubistvo Markovića za kojeg je pisano da je slučajno ubijen ili pak kao opomena kasnije ubijenom šuraku Aleksandru Šarcu.

Netremice gledao snimke da li je uhvaćen u laži

Budući da se promenio jedan član sudskog veća, suđenje je juče formalno počelo ispočetka. Alen Cigler je opet izjavio da se ne oseća krivim i kasnije je netrepnuvsi gledao snimke egzekucije.

Međutim, tek sa izricanjem presude javnost će znati da li je sud poverovao Cigleru da je automobil bio zamagljen i zaledjen te da nije bio u mogucnosti da kroz staklo vidi sta je Caba Der radi napolju sa pistoljem duge cevi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading