Nakon filmskog BEKSTVA iz zatvora SUSPENDOVANA 4 čuvara iz Kruševca!

Autor: Republika

Hronika

26.04.2021

11:34

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu, nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bekstva dva pritvorenika iz tog zatvora, u subotu 24. aprila.

Tanjug/M. KAROVIĆ
Foto: Ilustracija

Protiv zaposlenih će biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu, saopštila je Uprava.

Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.


Iz Okružnog zatvora u Kruševcu u noći između petka i subote pobegla su dva zatvorenika - S. S. (40) iz Brusa i D. S. (1984.) iz Kruševca.

Da podsetimo, bekstvo je izvršeno tako što su begunci napravili otvor u plafonu u toaletu i kroz tako napravljen otvor u noći između petka i subote pobegli iz zatvora.

Uprava ukazuje da se zatvor u Kruševcu nalazi u centru tog grada, te podseća da je izgrađen u prvoj polovini prošlog veka i da je već neko vreme u neuslovnom stanju.

Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije još preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom Bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading