OVAKO JE VELJINA EKIPA MLELA LJUDE I BACALA U DUNAV: Novi detalji otkrića monstruoznih Belivukovih zločina

Autor:

Hronika

26.04.2021

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštačenjem pronađenih DNK profila na industrijskoj mašini za mlevenje mesa i kostiju pronađenoj pred vikend u tajnom bunkeru vikendice u Ritopeku koju je za likvidacije i druga krivična dela koristila organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka utvrdiće se tragovi brojnih ubistava koje su, kako se sumnja, oni počinili i pokušali da prikriju tako što su žrtve sekli na delove, pa ih mleli i potom bacali u Dunav.

RepublikaFoto: Starsport
Velja Nevolja

Proteklog vikenda istražni organi su pronađenu mašinu za mlevenje razmontirali i poslali na veštačenje, a, prema nezvaničnim informacijama, već su pronađeni DNK tragovi još najmanje dva nestala muškarca pored Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića Goksija, koje je policija ranije označila kao žrtve Nevoljine grupe, koji su, kako su osnovano sumnja, ubijeni na tom imanju.

O monstruoznosti Belivukove ekipe svedoči i ministar Aleksandar Vulin, koji tvrdi da je u toku obračun s najozbiljnijom organizovanom kriminalnom grupom još od "zemunskog klana".

- Ovo je obračun s ljudima koji su na najmonstruozniji način ubijali ljude, danima su držali žrtve žive, mučili ih na najzverskije načine, da bi ih potom ubili, njihova tela raskomadali i uglavnom stavljali u taj mlin za meso i kosti da bi uništavali tragove. Veljina ekipa je još krvoločnija, opasnija i po broju ubistava gora od "zemunskog klana" - naveo je ministar svoja saznanja iz istrage.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport
Velja Nevolja

Propevali Belivukovi jataci

Pomoć u rasvetljavanju zločina Belivukove ekipe istražnim organima stiže od nekoliko uhapšenih koji se nadaju da će na taj način sebe abolirati od krivice, te se nude da budu zaštićeni svedoci, saznaje Srpski telegraf. Vulin je potvrdio da ključna saznanja policija dobija upravo od krtica:
- Nisu svi pripadnici ovog klana na isti način vršili krivična dela. Oni pripadnici klana koji nisu činili zverstva bili su spremni da nam kažu gde se šta nalazi i ne sumnjam da će toga biti još.

 

Nezvanično saznajemo da su monstrumi delove tela žrtava slikali i fotografije slali pripadnicima klana, ali i suparnicima.

Tužilac Nenad Stefanović tvrdi da će veštačenje pronađene mašine za mlevenje mesa brzo dovesti do odgovora.

- Mašina za mlevenje mesa može se koristiti za usitnjavanje delova tela - leša radi lakšeg prikrivanja i eventualnog bacanja tih delova, tim pre kad se ima u vidu da se Ritopek nalazi na obali Dunava. Na delovima mašine, ako je korišćena u te svrhe, ostali bi tragovi ljudske DNK, za koje se upoređivanjem s nespornim DNK eventualne žrtve može utvrditi da li je bila u kontaktu s mašinom za mlevenje, što može ukazivati da je to lice ubijeno, pa njegov leš naknadno usitnjen - objasnio je predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Veljin štek bunker u Ritopeku

Čeka se izručenje dvojice Veljinih saradnika

Srpska policija je nezadovoljna saradnjom s kolegama iz Crne Gore i ministar Vulin očekuje da će se to uskoro promeniti.
- Saradnja s Crnogorcima nije dovoljno dobra i nadam se da će se političke promene kod njih osetiti i kada je u pitanju neposredna saradnja s nama. Kod nas nema nikakvih prepreka i svako lice koje se po poternici nađe na teritoriji Republike Srbije iz ovog ili onog klana ekspresno rešavamo. Nadamo se izručenju bar dva uhapšena državljanina Srbije koja su neposredno povezana s nekim od zločina klana Belivuk-Miljković, jedan je čak i izvršilac - rekao je ministar Vulin.

 

Srpski telegraf saznaje da više forenzičkih timova radi na istraživanju brojnih bioloških tragova iz Ritopeka, a tužilac Stefanović objašnjava da će se lako utvrditi kome pripada svaki od njih.

- Bilo koja vrsta biološkog materijala ljudskog porekla može poslužiti za analizu DNK. Tragovi koji se najčešće analiziraju jesu krvne mrlje, zatim pljuvačka s opušaka, čaša, pribora za ručavanje, flaša, žvaka, konzervi, ali i iz sperme, s donjeg veša i posteljine - objasnio je on.

ZAPLENJENO ORUŽJE

- pištolji i revolveri
- 10 kilograma eksploziva
- teški mitraljez kalibra 12,7 mm
- ručni bacači granata
- prigušivači

 

SPOSOBNI DA NAPADNU PREDSEDNIKA

Posle posete Kući smrti u Ritopeku ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otkrio je da je policija od Belivukovih uhapšenih saradnika saznala za "tajnu sobu", u kojoj je pronađeno naoružanje "dovoljno za obračun sa državom" i njenim predsednikom.
- Naoružanje koje je pronađeno koristi se za probijanje lakog oklopnog, odnosno blindiranog vozila, u kom se voze zaštićene ličnosti. Ne znamo šta im je bio krajnji cilj i to će istraga pokazati, ali znamo da su bili sposobni da izvrše ozbiljan napad na visoko pozicioniranu štićenu ličnost, a u ovoj zemlji je to predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Vulin.
Pronađeno oružje je odlično održavano i u besprekornom je stanju, te ministar ističe da su u redovima Belivukove ekipe i vrhunski profesionalci:
- Oni su imali ljude koji su znali da održavaju oružje i koji su vrhunski profesionalci, obučeni da koriste ovo oružje.
Vulin je izrazio sumnju da u Ritopeku još ima skrivenih prostorija.

UČILI OD VOĐA KLANA U CRNOJ GORI

Belivukovi šefovi Slobodan Kašćelan (58) i Radoje Zvicer (39) u Crnoj Gori su ipak pod istragom posle sramotnog puštanja na slobodu Kašćelana i njegove ekipe. Kašćelan je opet uhapšen, a Zvicer je s većim delom ekipe u bekstvu. Policija i Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiče tu grupu "kavčana" za najmanje jedno ubistvo i jedan pokušaj ubistva. Navodno, dokazi o zverskom mučenju članova njima suprotstavljenog "škaljarskog klana" su na više od 160 stranica materijala koje je policija prikupila s partnerskim službama, kako se navodi iz dve evropske države.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading