MIKI ĐURIČIĆ UBIJEN NA SEMAFORU: Ubice prišle i izrešetale ga kroz prozor automobila

Autor:

Hronika

25.04.2021

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Đuričić Miki (47), saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića 2000. u beogradskom hotelu "Interkontinental", ubijen je pre tačno tri godine u Johanezbrgu, dok je Srbija tragala za njim kako bi izdržao kaznu od 30 godina zatvora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Likvidiran je 25. aprila 2018. na semaforu dok je u džipu čekao da se upali zeleno svetlo. Ubice su mu prišle i izrešetale ga kroz prozor auta i pobegle. Njihov identitet, nalogodavac, kao ni motiv likvidacije do danas nisu otkriveni, iako se spekuliše da je ubistvo bilo samo nastavak obračuna u južnoafričkom podzemlju.

- Miki je u vreme ubistva kod sebe imao belgijska dokumenta. Skoro mesec dana prošlo je dok sa sigurnošću nije utvrđen njegov identitet, a uz brojne komplikacije porodica je telo u Srbiju uspela da dopremi tek tri meseca kasnije - rekao je ranije sagovornik.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Miki Đuričić i Dobrosav Gavrić

Đuričić je iz Srbije pobegao u oktobru 2006. godine uoči izricanja presude za Arkanovo ubistvo u hotelu "Interkontinetal" 15. januara 2000. godine. Đuričić je pobegao zajedno sa Dobrosavom Gavrićem, koji je osuđen kao direktni izvršilac ubistva u "Interkontinentalu". Miki je navodno u JAR postao jedan od ključnih igrača u podzemlju, navodno je ušao u poslove sa trgovinom drogom i oružjem, a finansirao je Gavrićevu odbranu pred tamošnjim sudom, piše Kurir

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sale

25.04.2021 19:25

Zašto je ovo bitno?