ISPOVEST MAJKE KOJOJ SU JUČE U ZEMUNU HTELI DA UKRADU DETE: Deca su PREPLAŠENA, gurali su im pare u RUKE!

Autor:

Hronika

25.04.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ispred hale je bilo je sedmoro dece uzrasta od osam do 12 godina. Igrali su se kada je iz kola koja su tu bila parkirana duže vreme izašla žena i počela da im predlaže da uđu u automobil”

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Foto: Ilustracija

Ovako za "Blic" započinje priču S.Đ. majka dečaka koji je bio u grupici mališana kada im je u petak uveče oko 20 sati u ulici Stojana Dečermića u Zemunu prišla S.S. i pokušala da ih namami u svoj automobil. Ona i roditelji ostale dece sa kojima je S.S. pričala prijavili su policiji pokušaj otmice, koja je ubrzo privela osumnjičenu. Prema informacijama koje posedujemo, ona je saslušana u policijskoj stanici nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Uplašeni roditelji nakon ovog nemilog događaja objavili su na društvenim mrežama upozorenje građanima u kojem su naveli da je pokušana otmica njihove dece.

- Crni "pežo 508" PA tablice, u kojima je bio jedan mlađi Turčin i žena od 40 godina su pokušali moje i komšijino dete da uvuku u automobil. Nudili su im sokove, da uđu u auto da se "ugreju" i malo provozaju. Vrbovanje je trajalo oko 30 minuta, a iz vozila su deca posmatrana više od dva časa - navodi se između ostalog u objavi.

Majka dečaka koji su bili među njima prepričala je za “Blic” šta se tačno dogodilo.

- Deca su igrala fudbal ispred jedne hale koja je na oko 50 metara od naše kuće. Tu je stajao automobil sa zatamljenim staklima neko vreme. Niko iz njega nije izlazio, a deca su mislila da u njemu nije bilo nikoga. To je mislila i komšinica koja je primetila da je taj automobil parkiran još od 17 sati - priča S.Đ. za “Blic”.

Zvali decu da uđu u auto

Prema njenim rečima, iz automobila je oko 20 sati izašla žena, S.S. koja je prišla mališanima i započela razgovor.

- Dečaci su nam ispričali da im je prišla sa pričom da joj je taj dan umro prijatelj. Pokazivala im je njegove fotografije na društvenim mrežama. Ubrzo potom, zatražila im je trotinet, a onda im je predložila da ih odvede negde da ih časti. Deca su to odbijala. Onda ih je pitala da li im je hladno, da li žele da uđu u auto da se ugreju, da im pokaže kola. Moj stariji sin je rekao da zna kakav je to automobil, da takvo vozilo vozi njegov teča, pa ju je pitao želi li ona da dođe kod nas da joj pokaže kakav automobil vozimo. Ona je to izričito odbijala - objašnjava naša sagovornica.

Kako dodaje, sve to vreme u automobilu je bio muškarac, turske nacionalnosti, koji je delovao prilično nervozno.

- Posle nekog vremena počela je da im nudi novac, pa im je pokazivala svoj profil na fejsbuku. Jedno dete ju je pitalo da li može da je zaprati sa očevog naloga, jer ono nema društvene mreže, što je ona odmah odbila. Navaljivala im je da im da novac, pa je na kraju ugurala u ruke jednom detetu pare i poručila: “Evo ti pare, da me zapamtite” - kaže uplašena majka.

Ona dodaje da su deca preplašena došla kući.

- Ispričali su nam šta se dogodilo, nakon čega smo mi odmah prijavili policiji. Deca su u policiji dala izjave, a priče im se poklapaju - zaključuje naša sagovornica.

Saslušana u policiji, čekaju se snimci

Prema rečima uplašene majke, policija je uhapsila osumnjičenu S.S. koja je dala izjavu kako nije imala loše namere.

- Ona je nakon toga puštena na slobodu. Iskaze su dali i svi roditelji, ali i deca. Policija i tužilaštvo i dalje tragaju sa tim turskim državljaninom - objašnjava uplašena majka.

Kako saznajemo, tužilaštvo je naložilo da se prikupe snimci sa sigurnosnih kamera sa okolnih lokala kako bi se detaljno utvrdilo šta se dogodilo u petak u Zemunu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading