OGLASIO SE BEGUNAC IZ KRUŠEVAČKOG ZATVORA! Slaviša Stanisavljević kaže da je sa dve kašike iskopao rupu i iz REVOLTA zbrisao na slobodu!

Autor: Republika

Hronika

24.04.2021

17:14

Slaviša Stanisavljević (41), koji je osuđen na tri i po godine robije zbog šverca droge, pobegao je juče ujutro iz zatvora u Kruševcu sa osuđenikom D. S. (37)!

youtube.com/Zadruga Official
Ilustracija

Iako je u toku potraga za njim, Slaviša se javio redakciji Kurira da bi, kako kaže, objasnio zbog čega se odlučio na bekstvo iz zatvora.

- Osuđen sam na osnovu izjave jednog svedoka pa me je presuda u petak povredila i iz revolta sam odlučio da pobegnem. Uhapšen sam 2019. na granici sa Albanijom po srpskoj poternici, a sudilo mi se zbog šverca šest kilograma marihuane. Drogu nikada nisam švercovao - tvrdi Stanisavljević.

Objašnjava da je čuo da će biti osuđen pa je počeo da planira bekstvo.

- Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dve kašike koje smo uzeli iz kuhinje, pa sam onda ispomerao crepove i preko krova prekršajnog odeljenja i kasarne pobegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvor - ističe sagovornik.

Advokat Aleksandar Šćekić potvrdio je da je njegov klijent pobegao iz zatvora.

- Osuđen je bez dokaza, jedini dokaz je bila izjava osuđivanog kriminalca da mu je Slaviša dao drogu - izjavio je Šćekić za Kurir.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da se radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja.

 

Komentari (0)

Loading