NIKADA MI NIJE GOVORIO KADA IMA SKOK: Ovo su poslednje reči stradalog padobranca Ognjena (21), ZVAO MAJKU pred kobni let

Autor: Republika

Hronika

22.04.2021

18:04

"Nikad mi nije govorio kada ima skok, vežbu. Mnogo sam se plašila. Govorio mi je tek kad sve prođe...". Ovako priča Marina Arsić, neutešna majka Ognjena Trajkovića (21), padobranca 63. padobranske brigade koji je nastradao juče prilikom izvđenja padobranskog skoka u Nišu.

instagram.com/ognjentrajkovicc
Ognjen Trajković

Njegova majka Marina Arsić, kaže da su joj iz vojske javili da će telo biti dopremljeno u Vranje, a potom u kapelu na Šapranačkom groblju.

- Od malena je imao želju da bude padobranac, još od osnovne škole. Korak, po korak i ostvarivao je svoj cilj. Bio je mnogo srećan kada je prošao sve obuke i počeo da radi - rekla je majka poginulog padobranca.

Neutešna žena kaže da je neposredno pre tragedije sanjala "čudan san"...

- Sanjala sam da je neko veselje ispred kuće, da ja vodim kolo, a da trubači sviraju “Izgubljeno jagnje”. Eto biće ljudi ispred kuće, ali drugim povodom - kaže Marina kroz suze.

U porodici nastradalog padobranca tuga i bol. Majka, prijatelji i rodbina za poginulog Ognjena imaju samo reči hvale.

- 'Rodi majka pticu, lastavicu, pa je šalje u specijalnu jedinicu', tako mi je govorio. Mnogo je bio ponosan što su ga primili u jedinicu. Obožavao je sve to, živeo je svoj san. Ode moja lasta u nebo, da tamo stalno leti, blizu Boga - kaže nesrećna žena i otkriva da su se čuli pre Ognjenovog poslednjeg leta:

- Čuli smo se nekoliko časova pre kobnog leta. Rekao mi je da je izveo dva skoka i da drugim nije bio zadovoljan. Kaže mi: 'Dobro je, živ sam i zdrav sam, šaljem ti posle snimak'.

Kaže, odvraćali su ga od želje da bude padobranac, molili ga da upiše fakultet... ali nije bilo šanse. Ognjen nije bio oženjen. Ima starijeg brata i sestru, koji imaju svoje porodice. U Nišu je stanovao privatno, a u padobranskoj brigadi radio je od oktobra prošle godine.

Ognjen je bio u grupi padobranaca ove brigade koji su pre desetak dana uspešno izveli jedan od skokova predviđen padobranskom obukom, nakon čega je juče trebalo da izvedu sledeći skok. Da li se tom prilikom mladom padobrancu umrsio padobran, kako se nezvanično sumnja ili je nešto drugo uzrokovalo koban pad, utvrdiće istraga koja je u toku.

Komentari (0)

Loading