KO JE UHAPŠENI KAŠĆELAN? Vođa kavačkog klana preživeo atentat, pa obećao škaljarcima da će ih sve ZBRISATI sa lica Zemlje!

Autor: Republika

Hronika

21.04.2021

09:36

Slobodan Kašćelan (55), koji važi za vođu ozloglašenog "kavačkog" klana, prema nezvaničnim saznanjima, uhapšen je u toku noći u Kotoru.

youtube.com/Vijesti Online
Slobodan Kašćelan

On je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

Navodno je u Kotoru pored Kašćelana uhapšeno još osoba, dok je jedna u Pljevljima.

Ko je Slobodan Kašćelan

Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspelog atentata na njega i njegovog telohranitelja Vladana Vučkovića iz Herceg Novog 2016. godine u Novom Sadu, piše Mondo.

On je na čelu kavačkog klana, koji je pored suparničkog škaljarskog, jedan od dva najmonstruoznija kotorska klana. Za njim je 2016. godine raspisana poternica. 

Naime, muškarac na motoru ispalio je rafal metaka na audi A6 u kojem su se nalazila njih dvojica. U rafalnoj paljbi u kojoj je ispaljeno više od 15 metaka, jedan ga je pogodio u stomak, dok je gotovo nepovređen prošao njegov telohranitelj.

Nakon pokušaja atentata obećao je da će "sve škaljarce zbrisati s lica Zemlje, do poslednjeg". Mediji su preneli da su "kavači" mnogo luđi od "škaljaraca", ali da poseduju kriminalni kodeks.

Do 2014. godine u Kotoru je postojao samo jedan kriminalni klan, ali je zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji došlo do podele. Nakon toga na teritoriji Kotora dominiraju škaljarski i kavački klan. Imena su dobili po naseljima Škaljari i Kavač.

Godinama traje sukob između njih, a u brutalnim obračunima koriste eksploziv, bombe i snajpere. Do decembra 2017. godine u krvavom ratu dva klana ubijene su 24 osobe, a sukobi ni danas ne prestaju. Mediji prenose da su oba kriminalna klana u trgovini drogom zaradili ogromne sume novca kojima finansiraju rat.

Komentari (0)

Loading