KO JE BOŽIDAR NIKOLIĆ NA ČIJEM POMENU JE DANAS RANJEN NJEGOV ROĐAK? U narko obračunu izrešetan pre 10 godina

Autor:

Hronika

20.04.2021

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Božidar Nikolić (31), na čijem grobu je danas u noge upucan njegov rođak Marko N. (24), ubijen je 2011. godine kod kafića "Sami" na Slanačkom putu kod Višnjice.

RepublikaFoto: ST/Petar Divac
Spomenik Božidaru Nikoliću

Nikolić je izrešetan kada je sa prijateljem Milanom Stevanovićem (24) izašao iz kafića i brojnim povredama podlegao je na putu do Urgetnog centra.

Podsetimo, kako su očevici tada ispričali, Nikolić i Stevanović su, kao i inače, kobne noći sedeli na spratu kafića "Sami" i pričali. Ništa nije slutilo na nevolju sve dok, oko 22 sata, nisu izašli napolje. U trenutku kada su nameravali da uđu u "citroen" novosadskih registarskih oznaka, na njih je otvorena vatra!

Kako je tada istraga pokazala, sačekuša na Nikolića i Stevanovića bila je ranije isplanirana. U polumraku, u neposrednoj blizini kagića, sačekala su ih dvojica napadača, obučena u crne jakne, s kacigama na glavama, na kros motoru. Kada su ih ugledali, ubice su upalile motor i dale pun gas.

RepublikaFoto: ST/Petar Divac
Tragovi krvi

U prolazu su izrešetali Nikolića, Stevanovića i njihov automobil i dali su se u beg.

Kako su mediji tada prenosili, Nikolić i Stevanović bili su poznati kao "nezgodni" i sumnjalo se da je motiv likvidacije Nikolića i pokušaj ubistva Stevanovića bio obračun narko-klanova, piše Blic.

Danas se navršava tačno 10 godina od ubistva Nikolića i prijatelji i porodica okupili su se na groblju Lešće na pomenu preminulom. Upravo u tom trenutku, njima je prišao napadač sa silikonskom maskom na licu i zapucao je u pravcu Marka N. (24), rođaka Božidara Nikolića.

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC
Uviđaj policije

Napadač je Marku ispalio nekoliko hitaca u noge, pa se sumnja da nije želeo da ga ubije već da ga opomene.

Nakon toga dao se peške u beg preko brda i policija još traga za njim.

Na groblju Lešće u toku je policijski uviđaj, policija je ogradila mesto pucnjave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading