DETALJI CIRKUSA NA SUĐENJU MARJANOVIĆU: Sudija, odmah isključite veštaka lažova, da nikad više ne uđe u sud!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Veštak laže da je Zoran isključio telefon u vreme ubistva supruge Jelene i tražimo njegovo izuzeće", vikali su advokati okrivljenog Marjanovića na ročištu u Višem sudu u Beogradu. Oni su nakon izlaganja sudskog veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića sasuli niz uvreda na njegov račun zahtevajući da se usaglasi sa nalazom telefonske kompanije koji kaže da Zoran nije isključio telefon, ali on je to negirao, a sudija je odbila zahtev za njegovo izuzeće i prekinula suđenje.

RepublikaFoto: estock/ D. MILENKOVIĆ
Zoran Marjanović

Vasiljević je na početku sudskog procesa iznosio svoj odgovor na primedbe stručnog savetnika odbrane Saše Savića o njegovom veštačenju mobilnih telefona Zorana i Jelene Marjanović u kritično vreme ubistva koje se desilo 2. aprila 2016. godine.

Veštak je iznova objašnjavao kako je locirao aktivnosti telefona i naglašavao da se oni lociraju svaki put kada menjaju mreže, odnosno prelaze iz 3G u 2G.

- Ko ga je to pitao? Opet nas zatrpava istim podacima i ponavlja se. Sudija, skrenite mu pažnju da se drži teme, ali ako vi kažete ćutaćemo i slušati jedno te istu priču - planuo je Zoranov advokat Nikola Dumnić usred izlaganja Vasiljevića, ali je sudija naložila da se ono nastavi.

 

Sudija odbila izuzeće veštaka

Veštak je na kraju ročišta naglasio da nije pristrasan i da je dovoljno stručan, a Zoranovi branioci su se na to smejali, pa je sudija odredila pauzu, nakon koje je saopštila da odbija zahtev o njegovom izuzeću i odlaže suđenje za 16. jun.

 

Nakon toga u zatezanju atmosfere pridružio se i drugi branilac optuženog Aleksandar Zarić.

- Saglasan sam sa kolegom, ovo je sve već rekao. Onda neka krene da priča i o telefonima Vladimira i Miloša Marjanovića, pa da ga slušamo tri dana - istakao je Marjanovićev advokat.

RepublikaFoto: Public/Promo
Jelena Marjanović

Veštak je nakon toga prešao na ključnu temu u kojoj je ponovio da je ubeđen da je Zoran isključio telefon u vreme zločina.

- Njegov telefon je 26 minuta bio nevidljiv na baznim stanicama, baš u tragično vreme. Znam da je isključen jer svaki uređaj šalje to obaveštenje mreži u vidu DeTouch procedure, a do tad je imao oko šest ažuriranja lokacije na nasipu, koje bi se nastavile da nije isključio telefon. Međutim, zbog lošeg signala na nasipu on može samo da deluje uključeno - naglasio je sudski veštak. 

To je izazvalo ogorčenu reakciju Zoranovog advokata Stefana Jokića i situacija je eskalirala u potpuni haos.

- Tražimo izuzeće veštaka jer izbegava da odgovori na nalaz telefonske kompanije koja je utvrdila da je telefon bio uključen. Veštak je kontradiktoran i bahat jer je za taj izveštaj još u martu rekao da je neprihvatljiv. On nije objektivan i realan i u svom nalazu ima ozbiljne nedostatke. Tražimo da nam se svima izvini za svoje laži i da se podnese krivična prijava da više nikad ne uđe u sudnicu. Bez njega bismo već bili u završnim rečima - vikao je uzrujani Jokić, a sudija ga je smirivala i molila da ne vređa veštaka.

 

"Veštak je bezobrazan!"

Advokat Zorana Marjanovića Stefan Jokić objasnio je za naš list šta može da se desi na sledećem ročištu.
- Imamo četiri dana da sudu dostavimo žalbu na odbijanje našeg zahteva za izuzeće sudskog veštaka. Ako je prihvate, dobijamo novog veštaka, ako ne, onda nastavljamo da se borimo sa ovim koji je već postao bezobrazan - istakao je Jokić za Srpski telegraf.

 

Međutim, onda su sva četiri branioca Marjanovića počela maltene da razapinju veštaka za telekomunikacije.

- Telefonska kompanija nema nikakav interes, a on ima. Tužilaštvo ga je angažovalo da izigrava Šerloka Holmsa. Pristrasan je i samo nas zatrpava nekim podacima i izbegava suštinu. Ne znam zašto zaslužuje da nam godinu dana traći vreme. Stalno tvrdi da ne može da registruje Zoranovo kretanje, a onda kaže da se sreo sa Jelenom na nasipu, pa kako to?! On samo pokušava da pomogne onom ko ga je angažovao i masno platio, a od toga može da kupi Mekdonalds - rekao je advokat Nikola Dumnić, a veštak je na to odgovorio da odbacuje sve te navode kao neistinite. 

Na to je Jokić planuo i sudiji zatražio momentalno izuzeće Vasiljevića, a ona mu je odgovorila da ne poznaje proceduru.

- Nalaz telefonske kompanije nije precizan, nisu navedene sve aktivnosti telefona. Rekao sam u čemu sve manjka njihov izveštaj - napomenuo je sudski veštak, a Jokić je naprasno ustao i viknuo sudiji da će pokazati da Vasiljević laže, pa mu je ona oduzela reč.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading