NASILNIKU IZ KLENJA 6 GODINA ROBIJE: Nesrećnu Ivanu brutalno premlaćivao i pržio peglom po telu

Autor:

Hronika

16.04.2021

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Novom Sadu kojom je Đorđe Lacković (26) iz Klenja kod Bogatića osuđen na šest godina zatvora zbog prebijanja sada bivše devojke Ivane Filipović (24) iz Banovog Polja kod Bogatića, marta 2019. godine u Novom Sadu.

RepublikaFoto: fotomotaža/Fejsbuk
Pržio je peglom - Đorđe i Ivana

Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu, Lacković je, prema rečima Svjetlane Radovanović, portparola ovog suda, oglašen krivim zbog krivičnog dela nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina.

Porodica Ivane Filipović povodom odluke Apelacionog suda kaže da smatraju da je okrivljeni dobio kaznu koju zaslužuje.

Sud je ceo postupak odradio vrlo profesionalno. Sestra je, što je najvažnije, dobro, zaposlila se i radi - ističe Ivanin rođeni brat Ivan.

Prema optužnici, Lacković je 12. marta 2019. godine u iznajmljenom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, naneo teške povrede tadašnjoj devojci Ivani. Tukao ju je rukama, šutirao nogama, pekao vrelom peglom, nožem naneo posekotine po nogama…

U svoju odbranu na početku suđenja, Lacković je govori da je voleo Ivanu i da mu jako žao što se sve dogodilo. Tvrdio je nije monstrum kako je predstavljen u optužnici, da poštuje žene i da nije nasilnik.

Foto: facebook.com/Ivana Filipović
Preživela golgotu - Ivana Filipović

U potresnom svedočenju iz "Skrin sobe" novosadskog suda, putem video linka, Ivana je ispričala da ju je Đorđe gazio po telu, skakao po leđima kada bi se savila u odbrambeni položaj i glavu i lice prokrila rukama.

Veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija je govoreći na suđenju o Ivaninim povredama, rekao da je na osnovu lekarske dokumentacije koju je imao na raspolaganju, konstatovao da su njene povrede bile teške i opasne po život. Opekotine po telu je ocenio kao prvog na drugi stepen, a imala je krvne podlive s leve strane grudnog koša i prelom rebara, od trećeg do šestog.

Foto: facebook.com/djordje lackovic
Đorđe Lacković

- Po stanu je tražio motku, govoreći da će naći nešto da me premlati. Uzimao je sve što je našao. Udarao me je kuhinjskom stolicom, pekao me peglom po ruci podižući rukav majice. Fizičko nasilje sam trpela dve godine - ispričala je tada Ivana.

Svedok Ljubica Pantelić, Ivanina drugarica koja ju je povređenu odvela u bolnicu, kazala je da joj je Ivana prvi put rekla da ima problema sa Đorđem, kada je septembra 2018. godine došla da živi u Novi Sad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading