SLUČAJ JOVANJICA: Pomereno suđenje Koluviji i saradnicima za uzgoj više od tone marihuane

Autor:

Hronika

14.04.2021

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Predragu Koluviji i devetorici njegovih saradnika za proizvodnju više od tone marihuane danas je odloženo zbog bolesti člana sudskog veća.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/MUP/BIA/Promo
Foto: Ilustracija

Kako je sudija obavestio stranke o odlaganju postupka nazvanog "Jovanjica"po istoimenom gazdinstvu kod Stare Pazove na kojem je prema opružnici uzgajana industrijska konoplja u dužem vremenskom periodu, članovi organizovane kriminalne grupe nisu dovedeni iz pritvorske jedinice, a u Specijalni sud nisu pristupili ni okrivljeni kojima je nedavno ukinut pritvor.

Suđenje se nastavlja 26. maja saslušanjem novih svedoka u toku dokaznog postupka. 

Podsetimo, suđenje Predragu Koluviji i devetorici optuženih da su na imanju firme "Jovanjica" u Staroj Pazovi proizveli više od tone marihuane, počelo je krajem jula prošle godine kada je održano pripremno ročište koje je po pravilu zatvoreno za javnost. 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Koluvijina odbrana na suđenju temelji se na tome da je gajio isključivo industrijsku konoplju, koja je dozvoljena u Srbiji. On je na jednom od prethodnih suđenja rekao i da je policija nakon njegovog hapšenja gajila biljke na njegovom imanju koje imaju veći procenat psihoaktivne supstance THC od dozvoljenog. 

Njega uskoro očekuje i novo suđenje, po optužnici "Jovanjica 2", kojom su osim njega optuženi policajci i radnici obaveštajnih agencija BIA i VOA da su mu pružali bezbednosnu i logističku podršku za njegov biznis sa marihuanom. 

Optuženi su, tvrdi tužilaštvo, Koluviji dostavljali poverljive informacije, obezbedili mu falsifikovanu službenu dokumentaciju, nabavili specijalne policijske tablice, oružje, ali i fizički čuvali njegovo imanje. Neki od njih sa Koluvijom su imali čet-grupu "Savet za bezbednost", u tajnoj aplikaciji "Razgovor" gde su planirali i kako da utiču na medije da se sakrije vest o njegovom hapsenju, stoji u optuznici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading