ROBIJA ZA BIVŠEG DEČKA TIJANE AJFON: Belivukov vojnik osuđen na 5 godina zatvora za ubistvo ispred kluba "Tilt"

Autor:

Hronika

14.04.2021

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milovan Tadić (33) danas je proglasen krivim zbog nanošenja teskih telesnih povreda koje je kao radnik obezbeđenja noćnog kluba „Tilt" u decembru 2015. naneo gostu Slobodanu Vukiću od kojih je posle dve nedelje preminuo. Viši sud izrekao mu je kaznu od pet godina zatvora.

RepublikaFoto: e- stock, ST/Vlada Lukić, Tanjug/Rade Prelić
Foto: Ilustracija

Ujedno ovom presudom je opozvana Tadićeva ranija uslovna kazna od sedam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine, za nelegalno posedovanje pištolja, pa je sudija Marina Andjelković sa svojim većem danas Tadiću izrekla jedinstvenu kaznu od 5 godina i šest meseci.

Sud je prihvatio navode Tužilastva koje se u završnim rečima izjasnio da je tokom suđenja dokazano da je Vukić od tih povreda preminuo. 

Tadić je spustene glave ispratio izricanje presude, a u završnim rečima izjavio saučešće Vukićevoj porodici, istakao da mu je žao, ali je ponovio da se ne oseća krivim. On je u februaru uhapšen kao član grupe Veljka Belivuka

Porodica Vukić, roditelji, sestra i zet su u suzama slušali objavu presude, a dostojanstveno su napustilu Palatu pravde bez želje da komentarišu Tadićevu kaznu.

U završnim rečima tužiteljka Milana Boričić istakla je da je tužilaštvo nesumnjivo dokazalo navode iz optužnice - da je povreda koju je Tadić zadao Vukiću dovela do njegove smrti i zatražilo da bude osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. 

- Tokom događaja potvrđuje se veza između povređivanja i smrtne posledice - istakla je Boričić.

Foto: e stock
Milovan Tadić Miksa

Ona je navela i da je Tadićevu odbranu tužilaštvo ocenilo kao neuverljivu i protivrečnu i usmerenu na izbegavanje krivice. Tadić je, podsetimo, ispričao da je udario Vukića, ali ne u stomak, već u butinu - što je opovrgnuto snimcima sigurnosnih kamera. 

Tužiteljka je navela da je Vukić bio u neravnopravnom položaju, da su ga prebili pripadnici obezbeđenja poznati po tome da upotrebljavaju silu prema gostima. Boričić je tražila od suda da Tadića proglasi krivim i osudi ga na višegodišnju kaznu, ali nije precizirala na koliko godina.

Advokat Rade Terzić, zastupnik ostećene porodice Vukić, istakao je da su se o uzroku smrti izjašnjavali brojni veštaci koji su utvrdili posrednu vezu između povrede i smrtnog ishoda.

- Ova presuda je u okvirima očekivanog, a porodica Vukić je i dalje neutešna - rekao je Terzić.

Sudija je obrazlazući presudu rekla da je sud ocenio da je Tadić sa eventualnim umišljajem Vukiću naneo povrede, ali da je smrt nastupila nehotično.

Tadićev advokat Nikola Ristović kazao je da će svakako uložiti žalbu Apelacionom sudu na prvostepenu presudu i opet je istakao da se u ovom slučaju ne radi o krivičnom delu jer nema direktne uzročno-posledične veze između povrede i smrti i nema umišljaja jer se Tadić branio.

Naveo je i da su Vukica tukli i drugi članovi obezbeđenja, ali da to sud nije uzeo u obzir.

Foto: instagram.com/ticamaksimovic
Tadić i tijana Ajfon

Podsetimo, Slobodan Vukić je preminuo u januaru 2016, od povreda zadobijenih u tuči sa članovima obezbeđenja kluba „Tilt". Njega je obezbeđenje izbacilo iz kluba jer je navodno pravio probleme za šankom. On je nastradao na vrata kada ga je neko od radnika udario u glavu, a Tadić šutnuo nogom u stomak. Tadić je tvrdio da ga je Vukić napao s leđa, a da ga je on nogom udario u butinu. Ovo je, međutim, opovrgnuto pregledanjem snimaka događaja. U postupku su svedočili i drugi članovi obezbeđenja koji su naveli da nisu videli udarac.

Dok je trajalo suđenje za događaje ispred kluba „Tilt", Tadić je uhapšen zbog prodaje droge.

Mladić koji je uhapšen s njim preuzeo je krivicu na sebe te je Tadić oslobođen. Kada je na suđenju trebalo da svedoči policajac koji ga je uhapsio, u publici se kao podrška pojavio Veljko Belivuk

Belivuk je krajem 2016, posle ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, preuzeo upravljanje navijačko-kriminalnom grupom.

Članovi grupe obezbeđivali su klubove i splavove, prodavali drogu, ali i učestvovali u brojnim nasilnim incidentima. Belivuk je bio optužen za pomaganje u ubistvu, ali je oslobođen. Tadić se tada pojavljivao u sudnici kao podrška.

Grupa se u međuvremenu priključila se sukobu u podzemlju koji se vodi između dva jaka kriminalna klana - kavačkog i škaljarskog a u kome je život izgubilo oko 50 ljudi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading