SVEDOK UNEO POMETNJU NA SUĐENJU ZA UBISTVO DEVOJKE NA BENZINSKOJ PUMPI: Ubicu čekao luksuzni auto neobično parkiran

Autor:

Hronika

14.04.2021

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajac u penziji danas je saslušan kao svedok povodom ubistva Kristine Kaplanović (19) na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu, pre tri godine, za koje je optužen Miloš Srebrić.

RepublikaFoto: facebook.com/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na optuženičkoj klupi u Višem sudu u ovom slučaju nalazi se i Stefan Rokvić koji se tereti za neprijavljivanje krivičnog dela. Svedok je faktički potvrdio da je Rokvić čekao Srebrića dok je on pljačkao pumpu i ubio radnicu.

- Te noći sam se vraćao iz rodnog Leskovca i primetio sam nesto što nikada pre nisam video, da je luksuzni beli auto bio parkiran na travnatom brdašcetu kod auto puta ispred nadvožnjaka . Preko puta je bila pumpa na kojoj nije bilo svetla i meni je to bilo sumnjivo. Ispostavilo se da sam naišao posle zločina - rekao je svedok.

On se izjasnio da ga je te noći kombi dovezao do Beograda i da je iz njega izašao posle nadvožnjaka, te da je potom pretrčao auto put i puteljkom nedaleko od pumpe na kojoj je ubijena radnica otišao kući u Veliki Mokri Lug. Penzionisani policajac je ispričao da je sutradan policiji rekao svoja zapažanja.

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Kristina Kaplanović

- Dan posle ubistva bilo je mnogo policije po čitavom kraju i ja sam jednom kolegi u cilju pomoći istrazi, prišao i rekao šta sam video - kazao je svedok.

Odbrani Srebrića nije se dopalo svedočenje pa su zatražili da ga oni ispitaju. Sudija i zamenik Višeg javnog tižioca su imali primedbe na ispitivanje i odbijena su pitanja svedoku koja su ocenjena kao nerelevantna za postupak.

Srebrić se plaši da ne progovori njegova partnerka

Sud je naložio da na naredno ročište pristupi vanbračna supruga Miloša Srebrića i da se ispita ukoliko se izjasni da sa Srebrićem više nije u emotivnom odnosu. 

- Sudija ne razumem zasto to trazite - protivio se Srebrićev advokat Vladan Jevtić, dok je i sam Srebricć negodovao poluglasno. 

Sudskom veštaku za telekomunikacije naloženo je da odgovori na dopunska pitanja Srebrićevih advokata koji su ga optužili i da nije govorio istinu pred sudom. 

Podsetimo, Stefan Rokvić je u istrazi ispričao da je te večeri kada se dogodila tragedija na pumpi,vozio Srebrića u njegovo selo kod Velike Plane i da mu je ovaj rekao da stane kod pumpe da nešto kupi. Kada se vratio, nastavili su put. Tek sutradan je čuo za ubistvo devojke i povezao šta se desilo. 

Tada je, navodno, dobio pretnje da nikome ništa ne priča i otišao u inostranstvo. Vratio se u novembru 2019. godine, i tada ga je na beogradskom aerodromu sačekala policija. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode, dok Miloš Srebrić u potpunosti negira da je ubio Kaplanovićevu i da je izvršio oružanu pljačku.

Naredno suđenje zakazano je za 11. maj, a sudija Marina Anđelković je predočila strankama da postupak privodi kraju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading