BABA VELJINOG VOJNIKA SE BORI ZA ŽIVOT: Otkrivamo ko je Danica Andrić, starica povređena u saobraćajnoj nesreći u Nišu

Autor:

Hronika

14.04.2021

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlijka Danica Andrić (75), koja se bori za život pošto ju je na pešačkom prelazu u ovom gradu udarila 53-godišnja sugrađanka, baba je nedavno osuđenog Marka Andrića Kuzmana, vojnika Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Printscreen
Marko Andrić Kuzman i Velja Nevolja

Osim nesrećne žene, u teškom stanju je i Ljubomir Novaković (80), koji je povređen u istoj nesreći, a oboje su priključeni na aparat za veštačku ventilaciju.

- Imaju višestruke ortopedske i neurohirurške povrede. Kod pacijentkinje dominiraju teške povrede ekstremiteta, karlice i glave, neposredno je životno ugrožena i u teškom stanju, kao i drugi pacijent - kažu u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Daničin unuk Marko široj javnosti je postao poznat kada su posle hapšenja objavljeni audio-snimci u kojima Andrić čita poruke Veljka Belivuka sa zaštićenog telefona.

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije tada je potvrdio da se na prvom snimku upućuje upozorenje jednom od vođa "Pink Pantera" Milanu Ljepoji, a na drugom njegovoj ekipi "da više nisu mete i da više neće da se bakću s njima posle obavljenog posla".

RepublikaFoto: Republika

Ispostavilo se da je govorio o likvidaciji Ljepoje, koji je zverski mučen u kući strave u Ritopeku kod Beograda. Dan pred njegov nestanak 9. decembra oko 19 sati u kuću su došli Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković Mare.

- Pošto su namamili Ljepoju da dođe iz Niša i na parkingu kod "Laste" nađe sa osumnjičenim Dejanom Tešićem, Tešić ga je pasatom koji je nabavio Miljković odvezao do kuće u Ritopeku. Tu je Ljepoja mučen i likvidiran, a kamere su zabeležile kada je ušao u vikendicu - rekli su izvori iz istrage.

Kuzman je početkom marta priznao krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja i na osnovu sporazuma dobio godinu i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Međutim, njemu je odmah aktiviran pritvor, prema rešenju Specijalnog suda u Beogradu od 6. februara, kao članu Belivukove ekipe, protiv koje Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu za najteža krivična dela.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Andrić se tereti da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se zajedno s njima tereti i da je izvršio jedno teško ubistvo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading