JEZIVE REČI OCA NASTRADALOG MALIŠANA (5) U POŽAREVCU: Popio bih otrov, ali to ne može da mi vrati sina

Autor:

Hronika

12.04.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvodnevno porodično slavlje povodom punoletstva Kristijana K. u Požarevcu završilo se ogromnom tragedijom u nedelju oko 18 sati, pogibijom njegovog petogodišnjeg sestrića Aleksandra B. iz Starog Kostolca. Dečak je stradao na licu mesta od udara automobila mercedes sa austrijskim tablicama, kojim je, krećući se u rikverc, upravljao Stefan M., star 24 godine.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto pogibije mališana

- Izgubio sam jedinog sina i samo bi bol mogla da nestane ako popijem otrov da i mene nema. Ali ništa ne može da mi vrati mog anđela - izustio je ucveljeni otac Nikola, kojeg smo zatekli ispred kuće na brdu Starog Kostolca.

Širom otvorena kapija i u dvorištu više od stotinu uplakanih ljudi u crnini dočekivalo je još rodbine da svi zajedno sačekaju da pogrebna služba doveze dečakovo telo. Nesrećna baka stradalog mališana nas je ispratila potresnim rečima, uz molbu da odložimo foto-aparate.

- Idite i pomozite apelima da se skupi novac za operaciju nekog bolesnog deteta, a ja moje čedo idem da sahranim i da ga oplakujem dok sam živa. Ništa ne možete da pomognete, a bol neće biti manja ako drugi znaju za nju - rekla je baka.

Vozač ponavljao: Nisam kriv, nisam kriv

Povodom informacije koja se prvobitno pojavila u medijima da je vozač rođak familije koja je slavila i da je gastarbajter poreklom iz obližnjeg mesta Klenovnik, bliske komšije dečakove ujčevine tvrde da on nije bio gost na njihovom slavlju nego da je išao iz obližnje auto-radionice, što je vlasnik negirao za Srpski telegraf.

- Mi nedeljom ne radimo i ne znam ko to priča - rekao je majstor, bez želje da nastavi komunikaciju.

Očevici iz komšiluka kažu da su prvi put videli tog vozača, a da mu je posle nesreće ožalošćena porodica razlupala ceo automobil nakon što ga je opkolila i predala ga policiji.

- Taj momak je samo ponavljao: "Nisam kriv, nisam kriv" - rekao je komšija.

Na požarevačkoj adresi porodice Kočić, ujčevine poginulog deteta, zatekli smo samo njegove dve tetke po majci i to pred njihov polazak u ožalošćenu porodicu njihove sestre Kristine u Starom Kostolcu. Sreli smo ih baš na mestu na kojem je poginuo Aleksandar, a koje je porodica peskom zatrpala da se ne vide tragovi krvi. Na svega nekoliko metara od mesta njegovog stradanja je plato, odnosno betonski temelj kuće rođaka iz Nemačke na kojem je u subotu njegova porodica slavila uz muziku, hranu i piće.

Foto: printscreen
Anđele moj: Oproštaj bake od mališana

Devojke skrhane bolom, suznih očiju, rekle su nam do je do nesreće došlo zbog nepažnje vozača, a tvrde da s njim nisu u srodstvu.

- Taj vozač nije nama rod, a užasno je što je na sve hteo i da pobegne kad je udario Acu. Mislim da je bio s ocem. Uhapšen je, ali o njemu ne mogu da pričam. Svi smo u šoku i u neopisivom bolu. Moj lepi sestrić je bio zlatan dečak i igrao se s decom tu oko nas dok smo se veselili zbog Kikija. Ko zna kako će Acina sestrica da prihvati saznanje da više nema brata. Njegova majka je van sebe i ne znam kako će ovu tugu da preživi. Svi ćemo večno da ga oplakujemo i žalim - rekla je Valentina.

Dete stradalo od unutrašnjeg krvarenja

Dečaka je odmah nakon nesreće zgrabio njegov otac Nikola i odneo u ambulantu Hitne pomoći, a mi smo juče naišli na devojku koja nam je prepričala šta joj je rekla medicinska sestra koja je primila sa ekipom bespomoćno dete.

- Ivana je medicinska sestra koja je bila u ambulanti kad su doneli to dete koje je udario auto. Ona se veoma potresla zbog tragedije. Rekla mi je da je cela Hitna plakala jer su videli da dečaku nema spasa i da su ga doneli mrtvog. Detetu je na licu mesta išla krv na usta, ali na telu nije imalo krvarenja i uzrok smrti je unutrašnje krvarenje - prepričala je za Srpski telegraf upućena Požarevljanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nenad

13.04.2021 07:30

Ucveljena familija svi nevini a bahati vozac kriv . Kako to sta dete od 5 godina radi na kolovozu samo bez nadzora ??? Dete je malo nije svesno svojih postupaka covek ga nije video moglo je i da izleti iz dvorista trebalo je biti pod nadzorom tacka .