UBICA MUTAVOG NA NIŠANU SNAJPERA: Novi dokazi protiv uhapšenih "kavčana", inspektori na tragu nalogodavcima!

Autor:

Hronika

10.04.2021

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija pronašla je nove dokaze protiv petorice plaćenika koje je "kavački klan" angažovao da ubiju visokopozicioniranog člana "škaljaraca" Milića Minje Šakovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/printscreen

Šakovićeveo ime, inače, pominjalo se u vezi istrage ubistva vođe Partizanovih navijača Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Podgorički mediji saznaju da su istražitelji pronašli snajpersku vojnu pušku, optički nišan visoke rezolucije i municiju u specijalno napravljenom bunker ispod patosnica kombi vozila koje je nabavljeno za likvidaciju.

Inspektori pokušavaju da ih otkriju i dođu do imena nalogodavaca, za koje nesumnjivo tvrde da su iz vrha "kavčana".

Kriminalci pohapšeni početkom marta planirali su da iz obližnjeg stana iz snajpera ubiju Šakovića kad izađe u dvorište svoje kuće u Podgorici, a nakon toga pobegnu manjim automobilom i zapale ga na periferiji grada. Tu je trebalo da ih čeka motor kojim bi se prevezli do kombija u koji bi ubacili motor i tako prikrili tragove.

Kao organizatori ove grupe, uhapšeni su srpski državljani Jovan Trkulja (35) iz Obrenovca, Nikola Mirić (35) iz Beograda, Podgoričani Aleksandar Veljović (30) i Jovan Miranović (41) i Saša Stanišić.

Inspektori su otkrili štek-stanove koje su koristili osumnjičeni, zaplenili automobile koje su koristili u pripremanju zločina, motor kojim je ubice trebalo da pobegnu, oružje, municiju, kriptovane telefone, falsifikovana dokumenta, novac i benzin kojim su planirali da unište dokaze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/printscreen
Privođenje Šakovića

Šaković je poznat kao višestruki povratnik jer je s bratom Markom osuđen zbog ubistva Podgoričanina Miroja Baošića, koji je likvidiran 2005. u sačekuši ispred kuće.

Ranjen je 8. septembra 2017. ispred lokala "Auto Zeta", a tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović, koji je bio slučajna žrtva jer je glavna meta bio Šaković.

Ovaj kriminalac u policijskom dosijeu ima i nedozvoljeno držanje oružja, nasilničko ponašanje i iznudu. Bio je osuđen na godinu dana zatvora jer je s prijateljem Darkom Lakovićem 2010. pokušao da od Ljupčeta Videvskog oduzmu piće vredno oko 12.000 evra, a na teret mu je stavljana iznuda.

Vila kao tvrđava

Samo godinu dana posle reketiranja Videvskog Šakotić je osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj. Istražitelji su više meseci proveravali poreklo njegove imovine i na kraju obustavili finansijsku istragu. Kuća u kojoj živi u Zagoriču ima visoke bedeme, a prilaz je pod video-nadzorom. Oko kuće postavljene su nadzorne kamere, a Šakovića čuva i privatno obezbeđenje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Senović

10.04.2021 12:33

Колико их то има ? Пола Котора изгибе по Србији.