Nastavljeno suđenje za ubistvo na Banovom Brdu! SARADNIK ČABE DERA ZAVAPIO: Izvini što sam te uvukao u problem!

Autor:

Hronika

09.04.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Čabi Deru i Alenu Cigleru za ubistvo Nebojše Markovića u januaru 2019. godine, na Banovom Brdu u Beogradu danas je nastavljeno svedočenjem Gorana Prskala, Ciglerovog prijatelja iz zatvora, koji je u ovom postupku svedok Tužilaštva.

RepublikaFoto: Grad Subotica
Alen Cigler

Suđenje se odvija u odsustvu Čabe Dera jer je u zatvoru u Mađarskoj zbog dva ubistva gde je nedavno osuđen na doživotnu robiju. Alen Cigler je uhapšen već narednog jutra nakon ubistva Markovića, u Prskalovom stanu u Subotici, a slobode je tada lišen i Prskalo jer je policija kod njih pronašla nelegalni pištolj i opremu za krađu sa bankomata.

Prskalo se danas pred Višim sudom na početku svedočenja izjasnio da u nekim delovima želi da promeni iskaz u odnosu na one koje je dao u policiji i pred Tužilastvom.

-  Alena sam upoznao u zatvoru u Padinskoj skeli 2016. godine i po izlasku iz zatvora smo nastavili druzenje bez ikakvog zajedničkog poslovanja. Imao je ključ od mog stana. Dao sam mu ga jednom kada je Mašan Lekić trebalo da snima Alena. On je povremeno putovao sa mnom u Austriju, Mađarsku i Bugarsku. Dan pre tog događaja smo išli u Bugarsku da bih ja kupio opremu za falsifikovanje platnih kartica i za krađu sa bankomata. Alen je znao da ostajem nekoliko dana tamo, ali pošto se čoveku sa kojim je trebalo da se nađemo desila tragedija, vratili smo se istog dana u Srbiju - rekao je Prskalo.

Sudija i tužilac su ga pitale zašto je u ranijim iskazima rekao sa Alen nije znao za njegov plan da se u Bugarskoj zadrži tri dana.

RepublikaFoto: Republika
ŽRTVA Nebojša Marković

- Hteo sam da ga zaštitim i da ga ne uvlačim u moje delo - odgovorio je svedok i to je svaki put ponavljao kada bi mu predočili da je ranije drugačije rekao. 

Tokom ispitivanja sudije, tužioca i punomoćnika Goran Prskalo je odgovarao strpljivo, ali je bitno menjao iskaz što su na kraju njegovi ispitivaci, osim sudije, ocenili kao upodobljavanje iskaza u cilju pomaganja oštećenom.

Saučesnik Čaba Dera pre ubistva kupio opremu za pljačku bankomata

Svedok Prskalo Goran danas je pred sudom ispričao da su dan pre nego je ubijen Marković, Alen Cigler i on u Mađarskoj kupili opremu za falsifikovanje platnih kartica, mikro kamere, lap tom i drugu sitniju opremu za krađu sa bankomata. I iako je u više navrata poricao da su bilo šta radili zajedno, Prskalo je izjavio da je Cigler finasirao svu ilegalnu opremu.

- Alen je platio tu opremu nešto iznad pet hiljada evra, a novac mu je dao prijatelj iz Beča-  izjavio je svedok i time demantovao prethodne navode.

I sam Cigler je ranije pred sudom rekao da on jeste lopov i da celogvota krade i tako se izdržava, ali da nije ubica, te da žali što je Der ubio Markovića.

Zameniku Višeg tužioca zasmetalo je i što su se prisno pozdravili svedok i optuženi Cigler.

- Videli smo da su se skoro zagrlili- rekla je zamenik tužioca, ali sudija je tu primedbu odbacila istakavši da oni ne kriju da su prijatelji.

RepublikaFoto: pink.rs/printscreen
Snimak likvidacije

Optuženi Cigler nije imao pitanja za svedoka, a priliku je iskoristio da mu se zahvali, ali i izvini.

Ubijen u obračunu klanova ili greškom umesto Šarca

Nebojša Marković je prema prvim informacijama nakon ubistva, ubijen greškom ili umesto svog zeta Aleksandra Šarca, clana "Pink Pantera", koji je ulikvidiran u oktobru bprople godin.  Međutim, policija je istragom utvrdila da je moguće i da se Marković našao na meti plaćenog ubice Čabe Dera (39) u obračunu škaljaskog i kavačkog klana, kao blizak prijatelj Darka Gejslera, koji se sumnjiči da je 2014. godine ispred zatvora u Spužu ubio Andriju Mrdaka, Baranina i pripadnika klana tada vec ubijenog Armina - Muše Osmanagića. Osmanagićev klan vec je tada bio u velikom ratu sa zemunskim klanom Luke Bojovica, a kasnije i sa njegovim saradnicima - škaljarskom ekipom iz Kotora. 

- Želim da se zahvalim Goranu što je rekao istinu kako je bilo i izvinjavam ti se, Gorane, što sam te uvukao u problem - rekao je Cigler.

On se inače, tokom suđenja okretao da vidi nevenčanu suprugu Melindu K, koja je danas rekla da želi da iskoristi zakonsko pravo da zbog veze sa optuženim, ne svedoči pred sudom. 

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs

Podsetimo, Tužilaštvo je Čaba Dera i Alena Ciglera optužilo da su u stanju uračunljivosti i svesni dela došli u blizinu Markovićeve zgrade i ušli u beli "punto", parkiran na dovoljno udaljenom mestu da ne budu uočeni. Kada je Der video Markovića, Cigler je pokrenuo vozilo i zaustavio se pet metara od žrtve. Der je tad izašao držeći u desnoj ruci pištolj sa prigušivačem i ispalio u Markovića šest projektila, od čega su ga četiri pogodila u grudni koš, vrat, stomak i potiljak. Posle toga su pobegli do parkinga na Novom Beogradu gde su se razdvojili. Čaba je otišao do svog stana na Vračaru, gde je ostavio kapu koju je nosio kad je pucao, a Cigler se autobusom vratio u Suboticu u stan kod prijatelja gde je uhapšen. Tada je u čarapi u ormaru policija pronašla pištolj i četiri metka.

Iz revolta sam slagao za pištolj

Pretresom Prskalovog stana posle ubistva Markovića policija je u čarapi u ormaru našla sakriven pištolj. Prskalo je policiji tada rekao da je jedino Cigler mogao da ga ostavi tu, te da je on zatečen činjenicom da se u njegovom stanu našlo ilegalno oružje. Svedočeći danas Prskalo je povukao reč.

- Bio sam revoltiran i zatečen i rekao sam da je Ciglerov pištolj, ali sada to ne mogu da tvrdim. Samo znam da nije moj jer meni to nikada nije trebalo - istakao je svedok.

Cigler je ispričao da Dera poznaje iz detinjstva od desete godine, da su zajedno bili i dve godine u kazneno-popravnom domu u Kruševcu. Cigler je rekao na saslušanju da se poslednjih 12 godina nisu viđali, već samo povremeno dopisivali, te da nije znao da Der planira ubistvo, kao ni da ga je izvršio dok se nije vratio u auto u kom ga je čekao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading