Tužilac Dukić poznat po velikoj aferi unapređen?! SLAVIO ROĐENDAN SA KRIMINALCIMA, PA PREŠAO U APELACIONO TUŽILAŠTVO

Autor: B. K.

Hronika

08.04.2021

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac Stanislav Dukić, koji je široj javnosti postao poznat po tome što je u beogradskom hotelu "Šumadija" organizovao proslavu 50. rođendana u društvu ljudi iz kriminalnog miljea, napredovao je i izabran je u Apelaciono javno tužilaštvo.

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Podsetimo, Dukićevoj žurki na Banovom brdu prisustvovao je veliki broj, u najmanju ruku, kontroverznih likova, od kojih, kako je pisao Srpski telegraf, neki imaju debele dosijee, ali i pravosnažne sudske presude za razna dela.

Nakon što je pukla bruka (posle teksta i fotografija koje je objavio Srpski telegraf) protiv Stanislava Dukića, u to vreme člana Državnog veća tužilaca (DVT), tela koje presudno odlučuje o karijerama svih njegovih kolega, pokrenut je disciplinski postupak. Inače, i disciplinski tužilac, zadužen za etička pitanja, bio je gost na zabavi.

Republički tužilac Zagorka Dolovac prvo pokrenula istragu, a sada nagradila Dukića

Na zahtev republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac sazvan je Etički odbor DVT, koji je odlučio da se pokrene disciplinski postupak i ispita eventualna odgovornost Dukića, ali i još nekih tužilaca koji su bili njegovi gosti na pomenutoj proslavi.

Kako je tada saopšteno, disciplinski organ treba da utvrdi da li su se članovi DVT ogrešili o Etički kodeks, koji naglašava da u privatnom životu moraju da se uzdrže od ponašanja koje bi moglo da naruši ugled DVT i tužilaca i poverenje javnosti u njihov rad, kao i koje bi moglo da stvori utisak o korišćenju javnih ovlašćenja u privatne svrhe.

Iako je te 2019. podnela zahtev da se povede istraga i o svemu oglasi Etički odbor, Zagorka Dolovac, koja je i dalje na istoj funkciji, sada je unapredila Dukića. Ona nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa Dukićevim unapređenjem.

Dukić je, inače, dugo godina bio tužilac u Novom Pazaru, a najveći broj spornih gostiju na njegovoj proslavi došao je upravo iz tog grada. 

Oglasila se i ministarka

Kada je izbila afera "Dukić", tadašnja ministarka pravde Nela Kuburović ovako je komentarisala slučaj:

- Bilo kakvo povezivanje nosilaca pravosudnih funkcija sa ljudima koji izazivaju sumnju da su se na najteži način ogrešili o zakon urušava i njihov i ugled njihovih kolega, kao i cele institucije koju predstavljaju u očima građana. Ovakve situacije su apsolutno neprihvatljive sa stanovišta etičkih i profesionalnih principa tužilačke funkcije i verujem da će organi DVT ispitati sve navode.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading