DOSIJE NOVOSAĐANINA KOJI JE NA METI BOMBAŠA: Policajac prljao ruke od Kosova do Novog Sada

Autor:

Hronika

07.04.2021

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalibor Bogdanović Boća, na koga je Zemunac Đorđe M. pokušao atentat bombom, prvi put je u medijima pominjan kao telohranitelj lidera LSV Nenada Čanka. Čovek problematičnog karaktera i sumnjivih kontakata s raznim osobama iz kriminogene sredine premešten je na administrativne poslove, navodno zbog kršenja radne discipline, gde je bio do prevremene penzije i imenovanja na funkciju komesara za bezbednost Fudbalskog kluba Vojvodina 2015.

RepublikaFoto: youtube.com/Fk Vojvodina
Dalibor Bogdanović

U javnosti se Bogdanovićevo ime pojavilo i u maju 2017, kada je sa još četvoricom prijatelja osumnjičen za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili tokom suđenja, sumnjaju da ima veze s ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski. Postupak protiv njih se i dalje vodi u novosadskom Višem sudu.

Takođe, dok je kao pripadnik interventne jedinice krajem devedesetih izvršavao zadatke na području Kosova i Metohije zbog zloupotreba i nasilja nad građanima vraćen je s još jednim pripadnikom MUP u Novi Sad. Dobro obavešteni izvori tvrde da su oni, kao odmetnici, tukli ljude i otimali novac, zlato i druge vrednosti, sve dok ih nije stigla prijava. Starešine su njih zbog početka ratnog stanja i bombardovanja SRJ oterale sa zadatka, bez procesuiranja.

Bogdanović je bio ranjen 3. novembra 2014. s dva metka u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada. Za ranjavanje je optužen Jovan Kecman Coja (39) iz Novog Sada. Na suđenju je Bogdanović, koji je te večeri bio u društvu sa sada pokojnim Markom Markušem i njegovim ocem, izjavio da ne zna ko je pucao niti može da pretpostavi zašto bi neko u njega pucao i da Kecmana vidi prvi put.

Bombašu iz Zemuna Đ. M. (29), nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a zatim kod sudije za prethodni postupak, određen je pritvor do 30 dana.

U šemi sa ženom poznatog biznismena

Kako saznajemo, policajac je u ljubavnoj vezi sa suprugom jednog poznatog biznismena u Novom Sadu. Iako pokušavaju da sakriju svoju romansu i zaustave svako pisanje o tome, to je u ovom gradu javna tajna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading