ISPITUJE SE SMRT ŽIVKA KOJI JE PREMINUO ISPRED AMBULANTE: Zaposleni u Domu zdravlja nisu hteli da mu pomognu?

Autor: Republika

Hronika

07.04.2021

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živko Rakulić (56) preminuo je prvog aprila u ranim jutarnjim satima ispred druge Zdravstvene stanice u Sremskoj Mitrovici.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Živko je preminuo od srčanog udara, samo pola sata nakon što su ga iz Hitne pomoći, po rečima kolege, navodno bez pregleda poslali u ordinirajuću zdravstvenu stanicu, piše portal Mitrovica info.

Povodom ovog događaja, po rečima PR službe iz Doma zdravlja, obavlja se redovna procedura, pa je oformljena interna komisija koja će ispitati činjenice oko slučaja. Nakon rada interne komisije, Dom zdravlja će izdati saopštenje, koje se očekuje tokom današnjeg dana.

Očekuje se da u Dom zdravlja dodje i Pokrajinska inspekcija, radi dalje kontrole.

Ono što su mediji preneli, prvog aprila, oko šest sati ujutru, u pratnji kolege sa posla, Živko Rakulić se javio noćnoj smeni Hitne pomoći. Po rečima kolege Rakulića, on se žalio da ga bole ruke, da je u strahovitim bolovima, a medicinski radnik je pacijenta poslao da ide kod svog lekara.

Iz Hitne pomoći, koja se nalazi u Dispanzeru na Savi, Živka je kolega odvezao do Druge zdravstvene stanice u ulici Petra Preradivića, koja je u tom momentu bila zatvorena. Vrlo brzo Živko Rakulić je preminuo od srčanog udara ispred zdravstvene stanice.

Prema nezvaničnim saznanjima, Hitnu pomoć je pozvala spremačica koja radi u Drugoj zdravstvenoj stanici. Hitna pomoć je stigla samo da konstatuje smrt. Kako je preneo portal Ozon, sin preminulog, Živojin Rakulić, podneo je tužbu protiv Doma zdravlja i NN lica jer su oni navodno odbili da pomognu njegovom ocu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading