Vojvođanski biznismen POMAGAO MAFIJAŠIMA DA UKLONE RASKOMADANA TELA ŽRTAVA: Poznati tajkun čistio tragove za Belivukom!

Autor:

Hronika

07.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i njegova kriminalna grupa ubijali su surovo i žrtvama se neretko gubio svaki trag, za šta je neposredno odgovoran jedan kontroverzni biznismen iz Vojvodine (ime poznato redakciji). Tajkun je, kako saznaje Srpski telegraf, Belivuku i njegovom klanu obezbeđivao kiselinu specifičnog hemijskog sastava, kojom su uklanjali dokaze.

RepublikaFoto: youtube.com/MUP Republike Srbije

- Mafijaši su brutalno mučili i kasapili svoje žrtve. Forenzičkim analizama u pojedinim štekovima koje su za to koristili pronađeni su tragovi prskanja krvi, kao i sitni delovi ljudskih kostiju. Nadležni za sada imaju čvrste dokaze da je klan Velje Nevolje ubio najmanje četvoricu u štek-kući u Ritopeku. Ali poslednjih godinu i po dana nestalo je više od deset ljudi, za koje postoje ozbiljne indicije da su oteti, a, verovatno, i ubijeni po nalogu Belivuka. Međutim, neki sa spiska nestalih su dovedeni u te njihove prostorije, a nikad više nisu izašli odatle - priča obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

Kako je to moguće? Osnovano se sumnja, kako objašnjava naš sagovornik, da su žrtve "nestajale" upotrebom hemikalija, koje im je dostavljao tajkun koji "posluje" po Vojvodini:

- Osim što su sakatili žrtve i onda njihova tela raskomadana u torbama nosili i pokopavali na tajnim lokacijama, sigurnija metoda bila je da se tela bukvalno unište u tim kiselinama, koje je tajkun nabavljao svojim utabanim švercerskim kanalima. Sve se ozbiljno ispituje i svi će sigurno biti privedeni pravdi.

RepublikaFoto: e stock

Belivukovom batinašu presuda 14. aprila

Milovan Tadić Miksa (33), bivši šef obezbeđenja kluba "Tilt", juče je u Višem sudu rekao da smatra da nije kriv za nanošenje teških telesnih povreda gostu lokala Slobodanu Vukiću (30) 27. decembra 2015, od kojih je nesrećni mladić nakon dve nedelje preminuo.

Tadić, koji je u pritvoru od 4. februara, kada je uhapšen kao pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka, rekao je da se slaže sa svim što je njegov branilac rekao u završnim rečima kojima je suđenje i zvanično dovedeno do kraja. Presuda je zakazana za 14. april. Više tužilaštvo je zatražilo da Tadić bude osuđen na višegodišnju robiju, dok je njegov branilac Nikola Ristović tražio oslobađajuću presudu pošto su, prema njegovim rečima, oba medicinska veštačenja bila bazirana na pretpostavkama. Ristović je istakao da se Tadić kritičnom prilikom branio od napada Vukića, nasuprot tvrdnjama tužioca, koji je kazao da je optuženi sa eventualnim umišljajem učinio krivično delo tako što je primenio prekomernu silu na svom radnom mestu.

Posebno se istražuje delovanje tog vojvođanskog biznismena milionera. Sumnja se, kako objašnjava, da je "dilovao" raznovrsnim hemijskim supstancama.

- Ozbiljne indicije ukazuju da on ne samo da je snabdevao Velju tom kiselinom nego je imao listu svojih žrtava - neistomišljenika, poslovnih neprijatelja... Na vrhu liste bili su pojedini ljudi iz medija. Za to se saznalo jer je u nekom društvu njima otvoreno pretio, zamerao im što su istraživali njegovo poslovanje. Za to je imao neku drugu supstancu. Objašnjavao je kako može za stotinak hiljada evra da nabavi neki hemijski sastav, koji se unosi prilikom dodira - navodi naš sagovornik.

Podsetimo, policija u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila je Belivuka, njegovu desnu ruku Marka Miljkovića Mareta i 20 njihovih najbližih saradnika, koji su od tada u pritvoru. Uz svesrdnu pomoć jednog dela MUP i nekolicine drugih državnih funkcionera, Belivukova banda činila je druga najteža krivična dela. Terete se za ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge. Bezbednosne službe smatraju Belivuka za glavnog čoveka crnogorskog "kavačkog klana" u Srbiji i da je učestvovao u više mafijaških likvidacija pripadnika "škaljarskog klana", koji su u sedmogodišnjem krvavom ratu.

POTVRĐENO PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA O BUNKERU SMRTI

Ekipa Velje Nevolje ubijala je i u bunkeru na stadionu Partizana. Još jedan dobro obavešteni izvor potvrdio je pisanje Srpskog telegrafa, da su u bunkeru nađeni ostaci lobanje jedne od žrtava. Trenutno forenzičari rade na utvrđivanju identiteta žrtve. Taj deo stadiona nije pokriven kamerama, pa se policijska istraga kreće u pravcu istraživanja bioloških i hemijskih tragova. Isti izvor navodi da su na istom mestu nađeni i tragovi krvi. Nije isključeno da je baš na tom mestu ubijen šef jedne Partizanove navijačke frakcije Goran Veličković Goksi.

Preostali članovi Belivukove grupe koji još nisu uhapšeni obili su pre nekoliko dana, da podsetimo, ulazna vrata u ove prostorije, s očiglednom namerom da unište preostale tragove. Međutim, svi materijalni tragovi su fiksirani, fotografisani i odneti na veštačenje. U toku je i DNK analiza. Od porodica nestalih, njih desetak, uzet je i biološki uzorak za upoređivanje.

Osim u šteku, na Partizanovom stadionu policija i forenzičari su i u kući smrti u Ritopeku pronašli određene dokaze da je u tim prostorijama boravio još jedan od otetih mladića, čiji nestanak je prijavljen u oktobru prošle godine. Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o Lazaru Vukićeviću.

Sudbina ovog mladog Vračarca tesno je povezana sa nestankom i ubistvom Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde iz Koteža i niškog "pink pantera" Milana Ljepoje.

Foto: print
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 17.11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading