(VIDEO) DETALJI IZ NOVOG SADA: Zemunac nosio kilo eksploziva i detonator, meta bio bivši policajac?!

Autor:

Hronika

05.04.2021

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosadska policija je blokirala deo Ulice Ilije Birčanina, zbog sumnje da je u zgradi, u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća postavljena eksplozivna naprava. Na lice mesta izašle su brojne policijske patrole, kontradiverziona jedinica MUP-a i forenzika.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Zgrada u kojoj je postavljen eksploziv

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je privela jednu osobu, Đ. M. (28) iz Zemuna. Kako nezvanično saznajemo, tokom akcije u samoj zgradi policajci su pronašli i uhapsili tu osobu kod koga je u rancu pronađeno oko kilogram eksploziva sa detonatorom. Daljom istragom biće utvrđeno zašto je i kome bio namenjen eksploziv.

Podsetimo, Bogdanoviću je 2019. godine na istoj adresi podmetnut eksploziv ispod sedišta njegovog džipa koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola, piše Kurir

On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputiran mu je deo leve noge. Policija je 15. januara ove godine na biciklu u ulazu u Bogdanovićevu zgradu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave. Tada su uzeti i snimci kamera sa video nadzora kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu. 

Bogdanović, inače bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina, bio je ranjen 3.novembra 2014, godine sa dva metka u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

U novosadskom Višem sudu u toku je postupak protiv Bogdanovića i još četvorice zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading