Utajeno 328 miliona dinara poreza prodajom alkoholnih pića

Autor: Tanjug

Hronika

21.11.2017

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave - Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšeno je fizičko lice iz Subotice zbog osnovane sumnje da je izbegavanjem plaćanja akcize i poreza na dodatu vrednost oštetilo budžet Srbije za više od 328 miliona dinara, saopstio je danas MUP.

RepublikaFoto: pixabay.com
Alkoholna pića

Uhapšeni Subotičanin je u saizvršilaštvu i uz pomaganje još 11 lica, koja su takođe osumnjičena za utaju poreza, organizovao posao nelegalne proizvodnje i prodaje akaciznih proizvoda. 

Osnovano se sumnja da su od avgusta 2015. godine do aprila ove godine ilegalno proizvodili i prodavali žestoka alkoholna pića za koja su koristeći lažnu dokumentaciju obezbedili 3.700.000 akciznih markica. 

Zatim su ih, koristeći mrežu takozvanih „fantom“ i „peračkih“ preduzeća, prodavali veleprodajnim i maloprodajnim objektima. 

Tom prilikom izbegnuto je plaćanje 328.081.095,82 dinara akciza i PDV-a. Da bi prikrili tragove izvršenog krivičnog dela, osumnjičeni su privredno društvo koje je osnovano na teritoriji opštine Subotica preregistrovali i prebacili na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.


Subotičanin kome je određeno zadržavanje do 48 sati će uz krivičnu prijavu biti priveden Opštinskom javnom tužilaštvu u Subotici, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading