SARADNJA BELIVUKA I ZVICERA! U istrazi protiv Darka Eleza iskrsla saznanja da je bilo pretnji i zastrašivanja svedoka!

Autor: Republika

Hronika

01.04.2021

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal Bosne i Hercegovine uputilo je nadležnom sudu predlog da se Darku Elezu (41) produži pritvor za još dva meseca, a kao jedan od razloga navodi se nastavak regionalne istrage vezane sa kriminalnu grupu Veljka Belivuka i "kavačkog klana".

RepublikaFoto: starsport/printscreen
Darko Elez i Veljko Belivuk sarađivali

Kao drugi razlog navode se "saznanja o pretnjama i zastrašivanju svedoka u predmetu".

Elezu je, inače, pritvor određen 5. marta, "zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i činiti uticaj na svedoke i saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da počini novo krivično delo ili završi započeto". Pritvor mu je određen posle izručenja iz Srbije.

- Produženje pritvora zatraženo je radi neometanog nastavka istrage u ovom predmetu, koju Tužilaštvo BiH vodi zajedno sa MUP RS, Državnom agencijom za istrage i zaštitu - SIPA, Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i drugim policijskim i bezbednosnim agencijama u Bosni i Hercegovini i regionu, u okviru predmeta "Belivuk" i "kavački klan" - kažu u Tužilaštvu BiH, ne navodeći preciznije o čemu je reč.

Policije regiona i bezbednosne agencije, nakon izručenja Eleza Bosni i Hercegovini, preduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na njega i veći broj sa njim povezanih osoba. Uz predlog za pritvor dostavljena je i dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svedoka.

U Srbiji je protiv Eleza pokrenuta predistraga o njegovim vezama sa grupom Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i "kavačkim klanom". Prema tvrdnjama zvaničnika, Elezova i Belivukova kriminalna ekipa je trebalo da se spoje, a naloge su primali navodno od Radoja Zvicera, jednog od vođa "kavčana".

- Ispituje se i povezanost Eleza i Belivuka sa nekoliko likvidacija u Beogradu, ali i šire. Gotovo svakodnevno se razmenjuju informacije sa partnerskim službama u BiH i regionu. U fokusu je brutalno ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Postoje operativna saznanja da su u zločinu učestvovale Elezova i Belivukova kriminalna ekipa. Sumnja se da je Ognjanović, inače pravni zastupnik porodice Bojović, usmrćen u ratu, koji se vodi između glave ove porodice Luke Bojovića i navodnog vođe "kavčana" Zvicera - kaže izvor "Novosti".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading