DA SAM IMAO BEJZBOL PALICU ILI PIŠTOLJ...: Milan Kalinić se u sudnici branio "i rukama i nogama"

Autor:

Hronika

30.03.2021

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac i voditelj Milan Kalinić u sudnici Višeg suda u Beogradu danas je imao mini glumački performans tokom iznošenja završnih reči u postupku koji se vodi protiv njega povodom optužbi da je učestovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali "Aleksandar Nikolić".

RepublikaFoto: Starsport

- Pravo i pravda često nemaju mnogo veze, ali se iskreno nadam da će se ovde poklopiti. Smatram da ni u jednom promilu tužilac nije dokazao moju krivicu. Znate, na tu utukmicu sam došao da se kao i obično smejem i da uživam, a ne da se bijem. Taj incident o kojem raspravljamo trajao je par sekundi, tako da se teško može izvesti nasilje za to vreme, jedino da sam imao bejzbol palicu ili pištolj - rekao je Kalinić

Glumac je na suđenje došao doteran, a tokom pretresa se znojio od nervoze, a na kraju je citirao legendarnog kantautora Đorđa Balaševića želeći da poentira i da na efektan način poruči sudiji Aleksandru Trešnjevu da od njega očekuje da donese poštenu presudu, čija objava je zakazana za 6. april, tačno na dvogodišnjicu od incidenta.

- Verujem, cenjena glavo da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno, jer čast je čast, a vlast je vlast - izrecitovao je Kalinić, a za kraj je ostavio poseban stih. 

- Verujem cenjeni sude da dobro poznaješ ljude - rekao je sugestivno Milan, kojeg je sudija tokom pretresa više puta opominjao da mora da traži dozvolu pre nego što počne da govori. Voditelj se uvek uljudno izvinjavao.

Krivci već osuđeni

Zbog istog incidenta koji je izbio zbog dva vip mesta iza koša, a  u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović,  optuzeni Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni na uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama KK Crvena Zvezda od godinu dana.

Inače, Milan Kalinić je ogorčen na medije zbog objavljenih tekstova na temu batinanja u Hali Pionir i snimaka koji prikazuju da je bio agresivan, pa je na suđenju osetio potrebu da naglasi kako mu je nanesena nepravda. Njegov branilac Andrea Vidović je u završnim rečim izjavila da su snimci i fotogarfije nerelevantan dokaz. 

- Da nisam javna ličnost, ovog suđenja ne bi ni bilo. Trpim pritisak medija koji je učinio da sedimo ovde i da dokazujemo da nije istina ono što su pisali oni koji nisu ni bili na utakmici - razočarano je rekao Kalinić, usput pozivajući sudiju da ceni iskaze njegovih svedoka, kao i policajaca koji su bili na licu mesta, pa i samih vinovnika tuče jer niko od njh nije rekao da je video da je on bio nasilan, već da je u postupku oštećenog Krkovića pokušavao da spreči da nastavi da udara Marka Pavlovića. Nasuprot tome, Milana Kalinića Više tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje, odnosno da je navukao Daliboru Krkoviću jaknu preko glave, a potom ga udario šakom u glavu.

Tužilaštvo ipak ostaje pri stavu da je Kalinić počinio krivično delo i sudu je predloženo da ga osude na deset meseci zatvora uslovne kazne. Uz to predlažu i da se poznato TV lice novčano kazni u iznosu od 100.000 dinara i zabranom odlaska na košarkaške mečeve crveno-belih u trajanju od godinu dana od pravosnažnosti presude.

​Žika Pauk malo ogovarao Čovića i zasmevao publiku

Biznismen i nekada aktivni političar Živorad Anđelković je u svom svedočenju bio opširan i hteo je sudiji da predoči situaciju onako kako je on vidi, te da ukaže da niko od učesnika tuče nije imao lošu nameru. 

- Mogu da pomognem u ovom slučaju jer poznajem sve aktere. Razmišljao sam o svemu i u poslednje vreme se trudim da pomognem i da razumem ljude zašto su nešto uradili - rekao je Anđelković, ali misao nije stigao da dovrši jer ga je sudija Trešnjev prekinuo i objasnio mu da je njegova uloga u sporu da samo prepriča šta je video pred početak utakmice. 

Žika je klimnuo glavom i nastavio po svome, a izgledalo je kao da ismeva proces ili da je, pak, izgubljen. 

- Slušao sam muziku i video puno ljudi oko sebe. Video sam Marka koji je verovatno bio pod pritiskom kao menadžer jer Čović je malo teži čovek...

Sudija se otresito ubacio i rekao da ga zanimaju samo detalji vezani za spor, te da nije potrebno da svedok iznosi svoje mišljenje i zapažanje.  

- Ako bude potreban veštak pozvaću ga, vi ste ovde svedok - opet je negodovao sudija, dok se Anđelković pravdao da nije ranije bio u toj ulozi pred sudom i da je neupućen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Adam

31.03.2021 06:59

Da je neko drugi već bi bio u zatvoru godinu dana.

Duško

31.03.2021 12:38

Da je imao pištolj ubio bi nekoliko osoba u onoj gužvi.