ROBIJAO SAM SA LEGIJOM I ZVEZDANOM U "ALKATRAZU"! Ispovest teroriste koji je osuđen zbog planiranja napada u Srbiji!

Autor: Republika

Hronika

30.03.2021

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senad Ramović Becan iz Novog Pazara, koji je zbog terorizma osuđen na 13,5 godina robije, bio je u zatvoru sa Miloradom Ulemekom Legijom i Zvezdanom Jovanovićem!

Senad Ramović i Milorad Ulemek Legija zajedno robijali

Becan je najveći deo robije proveo u izolaciji, u posebnom delu Zabele zvanom "srpski Alkatraz", gde su mu komšije bile najpoznatiji osuđenici - Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i pripadnik "zemunskog klana" Miloš Simović.

Novopazarac je govorio o zatvorskim danima i istakao da je sa Legijom imao korektan odnos, kao i da mu je bivši komandant Crvenih beretki redovno čestitao Bajram.

- Nije postojala mogućnost da se fizički sretnem sa njima, ali poslednjih pet godina u zatvoru, skoro svakodnevno sa razgovarao sa Legijom. On je vojnik, disciplinovan je i dobro se drži u zatvoru... Kada izađe u šetnju, pozove me, a ja stanem pored prozora u mojoj ćeliji i razgovaramo po četiri, pet minuta. Pričali smo o svemu, uglavnom su to bile neke zatvorske teme. Čestitao mi je svaki Bajram, nikada nije zaboravio to da uradi. I Zvezdana sam viđao, ali nismo komunicirali, samo smo se rukom pozdravljali - kaže Ramović za Informer.

Ramović je uhapšen 2007. godine nakon đestokog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika, koji su označeni kao pripadnici vehabijskog pokreta. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Iako je osuđen zbog terorizma i u medijima je predstavljen kao vođa vehabijskog pokreta i terorista, Ramović kaže da se ne oseća tako i da ljudi nemaju razloga da se plaše.

- Ja sam Alahov rob, nisam terorista. Pridržavam se svete knjige i ne sledim nikoga sem Muhameda. Ne tražim ni da me neko sledi. Ja sam grešnik, kao i svaki drugi Alahov rob... Ne zanimaju me teme kao što su korona, ekonomska kriza... Sve je u Alahovim rukama - poručio je Becan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading