SRPKINJE PLJAČKALE BOGATAŠKE VILE U RIMU! Krale dragocenosti pa razvile pravi porodični biznis

Autor:

Hronika

28.03.2021

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve srpske državljanke uhapšene su u akciji italijanske policije nazvane "Otvorena vrata" zbog sumnje da su sa još dvojicom saučesnika harali Rimom i krali dragocenosti iz vila

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karabinjeri primetili da se povećao broj krađa

Akcija je pokrenuta u julu 2020. godine, nakon što su karabinjeri primetili da se u istorijskom centru italijanske prestonice povećao broj krađa, navodi Kurir.

- Video snimci sa nadzornih kamera pokazali su da se uglavnom pojavljuju dve žene koje upadaju u kuće, a da su im muškarci, sa kojima su u srodstvu logističari i pomagači - navode mediji:

- Oni su ih uglavnom samo navodili, ali su bili spremni i da priskoče u pomoć.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nakit i satovi koje su krali vredni 25.000 evra

Četvoro uhapšenih srpskih državljana terete se i za zločinačko udruživanje.

- U klanu su imali jasno podeljene uloge, a zanimljivo je da je to bila vrsta porodičnog biznisa. Oni su zločine planirali, detaljno bi ispitali navike žrtava, tražili sigurne puteve bez video nadzora kako bi posle pljačke pobegli, a žene su bile direktni izvršioci. One su mlade, uglavnom su lepo odevene, nisu sumnjive. Obijale su vrata, upadale u kuće i otimale sve vrste nakita, dragocenosti, ali i dizajnerske torbe - navodi portal.

- Istražni organi grupu sumnjiče za nekoliko krađa počinjenih između juna i septembra 2020. godine, kao i za jedan pokušaj krađe. Utvrđeno je da su nakit i satovi koje su krali vredni 25.000 evra - navode mediji i dodaju da su kod njih pronađeni alati za obijanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading