HAPŠENJE U BEOGRADU ZBOG IZDAVANJA LAŽNIH POTVRDA O VAKCINACIJI!

Autor: Republika

Hronika

28.03.2021

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dan posle zadržavanja prvog volontera sa sajma (koji je sve priznao i zaključio sporazum sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci, a koju će izdržavati u kući sa nanogicom), takođe po nalogu dežurnog zamenika Prvog tužilaštva određeno je zadržavanje i drugom volonteru.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Njemu je stavljeno na teret da je uneo podatke za 4 lica i sačinio potvrde,a koji nisu ni primili vakcine. Na saslušanju osumnjičeni je negirao sve što mu je stavljeno na teret, navodeći da on ta lica ne poznaje i da nije sačinio nikakve falsifikovane potvrde.

Zbog toga sto bi mogao da utiče na svedoke tužilaštvo je predložilo pritvor, a prvi sud mu je odredio kućni pritvor, smatrajući da i na taj način neće moći da utiče na svedoke, piše Informer.

U daljem toku istrage tužilaštvo će pribaviti dodatnu dokumentaciju, ispitati sve svedoke i predstavnike Batuta, a onda odlučiti da li ima elemenata navedenih krivičnih dela ili nekih drugih, ili ne.

Podsetimo, volonter na Beogradskom sajmu za unos podataka u sistem o vakcinaciji i revakcinaciji, M.P. (32) priznao je pre 2 dana na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da je u sistem uneo svoje lažne unose i podatake svojih prijatelja (svog fizioterapeuta i njegove supruge).

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading