BAŠIĆ SE VADIO U TUŽILAŠTVU: Ojadio nas je investitor, hteli smo da vratimo svoje pare

Autor:

Hronika

27.03.2021

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilo Bašić, bivši predsednik opštine Palilula i dvojica njegovih partnera u građevinskim investicijama, nakon noći u pritvoru, danas su saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu zbog nelegalne gradnje višespratnice na opštini Palilula.

RepublikaFoto: printskirn/youtube
Danilo Bašić

Sva trojica su juče zadržani u policiji po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu nakon što su na stambenom bloku na Paliluli njihovi radnici nelegalno izvodili poslednje radove. 

- Postoji osnovana sumnja da su D.B.,G.A. i A.G.  kao investitori, imali nameru da taj objekat završe kao naslednici investitora koji je u bekstvu, ali ih je u tome sprečila policija, jer taj objekat do danas nije dobio građevinsku dozvolu - rekli su juče u tužilaštvu.

Kako Republika saznaje,  Bašić koji je bio Đalasov saradnik dok je on bio na mestu gradonačelnika Beograda, pred zamenikom tužioca danas je rekao da je u finansijskoj krizi, te da je sa dvojicom partnera hteo da završi zgradu koju je prethodni investitor ostavio nezavršenu i nestao.

- Bašić i njegovi partneri su prema njihovim rečima dali veliki ulog za izgradnju više zgrada na Paliluli navodno kao pozajmicu investitoru koji je u bekstvu. A osim što su rekli da im je stalo samo da vrate svoj novac, pravdali su se da nisu znali da je građevinska inspekcija stopirala gradnju tih objekata - otkriva izvor Republike.

RepublikaFoto: printscreen
Dragan Đilas

Nakon detaljnog saslušanja sve trojice, tužilaštvo je odlučilo da se dalja istraga nastavi redovnim putem, bez predlaganja pritvora, imajući u vidu da ne postoji osnov za to, jer osumnjičeni i saslušani u ovom predmetu  nisu osuđivana lica, kao i da imaju uredno prijavljeno prebivalište.

Što se tiče daljeg postupka tužilaštvo će ispitati svedoke pribaviti i pregledati dodatnu dokumentciju, a nakon toga doneti odluku o njihovoj krivici. Takođe, na predlog tužilaštva određen je pritvor protiv prvog i glavnog investitora i raspisana poternica koja je na snazi.

Inače, Bašić se sa saradnicima tereti za krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Prema navodima lokalnih medija, pucnjava se desila nakon svađe ispred bara.
Na snimcima nadzornih kamera vidi se napadač koji puca u masu okupljenu ispred kafića preko puta kazina.

Policija je pronašla dva pištolja u terenskom vozilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading