KAKO SU PRIKRIVANI TRAGOVI KOJI VODE KA UBICAMA: Dijana šutirala čaure na mestu ubistva!

Autor:

Hronika

27.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistva imenjaka koji su smaknuti u roku od tačno dva meseca 2018. Dragoslava Miloradovića Galeta, kuma Luke Bojovića, i njihovog zajedničkog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, prema sumnjama policije i tužilaštva, izveo je bosansko-hercegovački kriminalac Darko Elez, koji je po drugom osnovu izručen vlastima BiH.

RepublikaFoto: MUP
Dijana Hrkalović

Izvori iz policije sada nezvanično otkrivaju i da se bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović pojavila na uviđaju kada je Miloradović izrešetan naočigled supruge sa 15 hitaca, ispred njegove perionice na Karaburmi.

Tu istragu je vodio Dejan Jović, zamenik načelnika Trećeg odeljenja beogradske policije, kojeg je Hrkalović, prema rečima njegovog oca, dovela do propasti, oteravši ga s posla. Jović je usled oslabljenog zdravlja u toku dokazivanja nevinosti oboleo i za kratko vreme preminuo u 49. godini. Do sukoba Hrkalovićeve sa Jovićem došlo je, prema navodima njegovog oca, zbog njenih mahinacija, koje on nije podržavao.

- Bila je besna i svađala se te noći sa Jovićem na uviđaju kad je ubijen Gale, a šutirala je čaure po zemlji i pravila scenario koji njoj odgovara, trudeći se da uništi dokaze da "kavčani" stoje iza ubistva Bojovićevog kuma - otkriva izvor iz istrage.

Umešanost Hrkalovićke u niz likvidacija sada se istražuje, a to je indirektno najavio i predsednik Aleksandar Vučić, rekavši da je jasno da je neko iz izvršne vlasti pomagao u i lociranju i izvršenju ubistava.

Izvori iz policije sada glasnije svedoče da postoje indicije da je Hrkalovićka pomogla "kavčanima" i kada je naredila policiji da prate kretanje Vladimira Popovića Popa, bliskog saradnika Luke Bojovića, koji je hicima iz heklera ubijen u kafiću na Vračaru, četiri meseca posle Ognjanovića.

Sva ova ubistva "škaljaraca", u koje se svrstava i Ognjanović, kao njihov advokat, desila su se pod skoro istovetnim okolnostima. Policija je svu trojicu mesecima pratila, a pred same likvidacije, misteriozno je ta pratnja ukidana. Iza toga, navodno, stoji Hrkalovićka.

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Crime

Elez pratio Mišu ukradenim golfom

Darko Elez je, prema saznaju policije, sedam dana pratio Mišu Ognjanovića golfom 5, ukradenim u Obrenovcu, sve do njegove likvidacije. Prema opisu ubice koji je dao Mišin sin Petar, pred čijim očima je advokat ubijen dok su išli od kola do stana u novobeogradskom bloku 23, reč je upravo o Elezu.

- Pod nadzorom policije, tako što su ih danonoćno pratili i prisluškivali, bila su sva trojica, s tim da je advokatu pratnja ukinuta neposredno pred likvidaciju, a Popu i Galetu dan pre nego su ubijeni - priča za Srpski telegraf izvor iz istrage i otkriva kako je izbegnuto da policija vidi Ognjanovićevo stradanje.

- U momentu kada se policijska ekipa koja ga je pratila povukla ekipa s terena i kada se očekivao dolazak druge Miša je ubijen. Ona druga koja je trebalo da stigne ispred Mišine zgrade da bi preuzela smenu pratnje povučena je uz objašnjenje da ima drugi zadatak. Sada se ispituju svi ti policajci da bi se došlo do preciznog zaključka ko stoji iza naloga o povlačenju jer je definitivno taj znao šta se Miši sprema - kaže obavešteni izvor koji dodaje da postoje snimljeni razgovori Ognjanovića i Miloradovića, u kojima spominju ozloglašenog Eleza i Dijanu.

Dijanino ime pominje se sve glasnije i u drugim izakulisnim nezakonitim radnjama koje su obeležile njen angažman, a posebno u zverskim obračunima crnogorskih klanova, a sve u cilju da zaštiti "kavačku grupu".

Naslednici sa Vračara

Prema nezvaničnim saznanjima policije Vladimira Popovića Popa ubio je Nikola Vušović Džoni, koji je uhapšen ovog meseca u Dominikanskoj Republici po poternici Srbije.

- Policija trenutno prikuplja dokaze protiv Vušovića, koji je označen kao vođa vračarske kriminalne grupe, koja je pokušala da otruje cijanidom vođu "škaljaraca" Jovana Vukotića. Vračarci su, prema saznaju policije, zaduženi da nastave prljave poslove Veljka Belivuka nakon njegovog hapšenja - priča dobroobavešteni izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading