Zloglasnom Čaba Deru odloženo suđenje: Slučaj ubistva Nebojše Markovića i dalje bez epiloga

Autor:

Hronika

26.03.2021

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Čaba Deru i Alenu Cigleru za ubistvo Nebojše Markovića u januaru 2019. godine, na Banovom Brdu u Beogradu.

RepublikaFoto: IndesTV/printscreen
Čaba Der

Do odlaganja je došlo jer se tumač za mađarski jezik koji je angažovan na zahtev Ciglera, nalazi u samoizolaciji zbog sumnje na virusnu infekciju.

Čaba Deru se sudi u odsustvu jer je nakon hapšenja u Pragu 1. marta 2019. izručen Mađarskoj gde se teretio za ubistvo tamošnjeg biznismena, a potraživale su ga i Španija i Holandija. 

Čaba Der osuđen je u Budimpešti na doživotni zatvor zbog dva ubistva izvršena u Budimpešti i Amsterdamu, potvrdio je Tanjugu njegov beogradski advokat Milan Drača.

U pitanju su ubistvo mađarskog biznismena Lasla V. u Budimpešti i u Amsterdamu hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića.

Cigler je na suđenju za ubistvo Markovića, koje je počelo u februaru, priznao je da je učestvovao u ubistvu kada je izneo detaljnu odbranu, tvrdeći da ga je Der doveo u zabludu tražeći od njega samo prevoz do Subotice, ali da ga je uvukao u teško krivično delo.

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs
Ubistvo na Banovom Brdu

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj zbog zločina koje je počinio u Budimpesti. 

Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno.

Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je u sred dana upucan u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu.

Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Šarac

Šarac je ispitan ranije kao svedok u istrazi, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Lazar Ilić koji je nedavno uhapšen u Budvi, zbog sumnje da je planirao likvidaciju jednog lokalca.

Der i Cigler se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Der je pre nepune tri godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading