Ovaj otac tvrdi da mu je BEBA ZAMENJENA U PORODILIŠTU! Skandal u NARODNOM FRONTU, obaveštena policija!

Autor: Republika

Hronika

26.03.2021

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Živanović (27) prijavio je pre dva dana MUP-u i nešto ranije tužilaštvu, sumnje da mu je beba zamenjena u porodilištu.

RepublikaFoto: Tanjug
Narodni front

To se, kako kaže, desilo u junu 2016, kada se njegova supruga Bojana Jakšić porađala u GAK “Narodni front” u Beogradu. Rodila je 2. juna dečaka, na porođaju ocenjenog 9/10. Posle raznih peripetija i DNK analize, a nakon sumnji da su dobili bebu koja nije njihova, dečak sa Daunovim sindromom koji im je donet, ostaje u bolnici, a Bojana izlazi sama.


Ubrzo, na preporuku Centra za socijalni rad, kako je ispričao Živanović, dečak je smešten u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, gde se i danas nalazi. A, Stefan i Bojana tragaju za svojom pravom bebom.

- Supruga je imala “školsku” trudnoću, svi rezultati su bili sjajni. Na porođaju je beba dobila visoku ocenu. Bojana je bila sva ošamućena od narkoze posle carskog reza, kada ju je jedna sestra slikala sa našim sinom, i poslala fotografiju na “vajber”. Kasnije smo shvatili da nam je dala signal da se nešto čudno dešava - priča Živanović.

Ubrzo su počele da se dešavaju stvari koje ne bi smele. Broj Bojaninog bolničkog protokola bio je 2849, i taj broj stajao je i na njenoj narukvici, a isti je morao da stoji i na narukvici bebe. U početku i jeste, na levoj ruci. Međutim, kada su joj, pošto se razbudila, doneli dečačića sa Daunovim sindromom, jednom nije imao nikakvu narukvicu, a zatim ju je imao na desnoj ruci. Broj je bio 2884! Različiti brojevi upisani su i na prijavi rođenja, dok u krštenici piše da je otac Saša Živanović.

- Pošto smo izrazili sumnje, tadašnja načelnica dr Snežana Rakić rekla je da će se o trošku bolnice uraditi DNK analiza na Institutu za sudsku medicinu. Izveštaj koji je stigao čitan je pred šest svedoka – kaže Stefan Živanović.

U izveštaju od 10. juna 2016, a koji je potpisao i pečatirao pedijatar dr Milan Panić, navodi se da je rezultat DNK analize stigao tog dana u 14.35, i da se u njemu potvrđuje da su Stefan i Bojana roditelji deteta, ali u nastavku piše da je otac Aleksandar Marinković! Takođe, navodi se da je dete rođeno 2. juna u 22.15, iako je rođeno u 22.55. Dr Panić piše i da je odmah pozvao dr Olivera Stojkovića na Institutu za sudsku medicinu i ukazao mu na greške. Preko vozača svi primerci DNK izveštaja su poslati nazad, na Institut, na ispravku.

Posle ovoga, Bojana je izašla iz porodilišta bez deteta. Stefan tvrdi da je takva bila sugestija lekara. Ubrzo, Centar za socijalni rad im sugeriše da potpišu dokument kojim se dete poverava na privremeno staranje Zvečanskoj. Posle pet godina, nesrećni dečak i dalje je u Centru, a Stefanu nije omogućeno da ga vidi zbog korone.

- Kada smo pokušali da izvršimo uvid u zvanične papire u “Narodnom frontu” i vidimo ko je upisan pod brojem 2884, nije nam dozvoljeno. Dugo smo bili u šoku, pre tri i po godine dobili smo i devojčicu. Ipak, počeo sam da sakupljam dokumentaciju da bih mogao da pokrenem postupak. U policiji i tužilaštvu rekli su da je DNK izveštaje zabranjeno menjati, a u zdravstvenoj inspekciji da je menjanje narukvica bebi krivično delo – kaže Živanović.

Pretnje

Pre dva meseca stigao mi je poziv sa skrivenog broja. Neko mi je pretio da spustim loptu, da se smirim, da ne istražujem. Odmah sam prijavio policiji. Pošto sam iz Azanje, nepoznata osoba je zvala i mog komšiju Dušana da se raspituje gde sam i koji mi je broj telefona - kaže Živanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading