NOVI DETALJI ISTRAGE ZLOČINA MAFIJAŠKOG KLANA: Predator i Pirana šefovi "KAVAČKIH" UBICA!

Autor:

Hronika

26.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriminalci pod šifrovanim imenima Predator i Pirana su šefovi grupe "kavačkih" ubica koja je krajem januara trebalo u Budvi da likvidira "škaljarca" Marka Ljubišu Kana.

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Belivuk

Tamošnji policajci istragu protiv ove grupe usmeravaju ka tim zvanično nepoznatim vođama. Nezvanično se u krugovima crnogorske policije može čuti da se, zasad, pretpostavlja da je reč o Veljku Belivuku i njegovoj desnoj ruci Marku Miljkoviću, koji su uhapšeni u Srbiji zbog serije ubistava.

Nove tragove policiji dao je Strahinja Savić, uhapšen 22. januara sa Lazarom Ilićem, za kojim srpska policija traga zbog ubistva Aleksandra Šarca u TC "Ušće". On je, navode crnogorski mediji, dobrovoljno policijskim službenicima saopštio pristupne šifre kriptovanog telefonskog uređaja i omogućio audio-vizuelno snimanje sadržaja.

- Analizom sadržaja kriptovanog telefonskog uređaja potvrđeni su navodi koje je u svom iskazu saopštio okrivljeni S. S. - navodi se u rešenju sudija Apelacionog suda.

Savić je priznao istražiteljima da je uz pomoć drugih pripadnika kriminalne organizacije u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. januara s ciljem da prati osobu čije je ubistvo planirano.

Navodi se da je tada objasnio način na koji je prešao državnu granicu, ispričao ko mu je od drugih pripadnika kriminalne organizacije omogućio prevoz i koja je bila njegova uloga. On tvrdi, kako piše u spisima, da je radio prema nalogu Ilića i da je, prema njegovim instrukcijama, zauzeo poziciju u jednom ugostiteljskom objektu kod budvanskog sportskog centra, "sa koje pozicije je nesmetano mogao da uoči dolazak oštećenog" i posredstvom kriptovanog telefona izveštava druge o njegovom kretanju. Savić je policajcima odao i štek-stanove u Srbiji i Crnoj Gori koje su "kavčani" koristili.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Sačekuša u garaži tržnog centra

Kraljevčanina Lazara Ilića policija u Srbiji sumnjiči da je u oktobru 2020. u Beogradu hicima iz pištolja sa prigušivačem usmrtio Aleksandra Šarca u garaži Tržnog centra "Ušće". Prilikom bekstva sa lica mesta ubica je odbacio pištolj s izbrisanim serijskim brojem u neposrednoj blizini, koji je policija pronašla. Ilić je bio na telefonskoj vezi sa saučesnicima koji su namamili Šarca u TC i čim je on sišao u garažu, pritrčao je i pucao u njega. Šarac je 10 dana posle pucnjave preminuo u bolnici od zadobijenih rana, a Ilić je nestao iz Srbije.

Lazar Ilić je, sledi iz ovog svedočenja, kao i drugih saznanja, bio zadužen da ubije Kana. Policijski službenici su, pretresajući stan koji koristi Ilić, između ostalog, pronašli i privremeno oduzeli pištolj s okvirom od 19 metaka i jednim metkom u cevi, dva kriptovana telefonska uređaja i falsifikovana biometrijska dokumenta.

Istovremeno s Ilićem i Savićem, u Crnoj Gori su boravili Belivuk i Miljković, koji su bili gosti na slavi Radoja Zvicera, jednog od šefova "kavačkog klana".

Osim Ilića i Savića, kao član ove grupe ubica, osumnjičen je i Cetinjanin Grga Milićević, ali i Miloš Klečak. I njemu je određen pritvor iako je bekstvu, a bio je, kako se navodi u spisima, zadužen za "pružanje logistike izvršiocima krivičnih dela, izvršavanjem naredbi organizatora". Crnogorska policija ne isključuje mogućnost da se Klečak krije u Srbiji.

Logističar zadužen za granicu, stanove i komunikaciju

Begunac Miloš Klečak je, prema sudskim spisima, bio zadužen za logistiku ove grupe. Njegov zadatak je bio "da lično prevozi izvršioce krivičnih dela nakon njihovog ulaska u Crnu Goru do lokacija na kojima se nalaze takozvani štek-stanovi, namenjeni za potrebe skrivanja pripadnika kriminalne organizacije; da prevozi izvršioce krivičnih dela do graničnih prelaza i predaje ih drugim članovima kriminalne organizacije koji im dalje omogućavaju ilegalan prelazak državne granice; da obezbeđuje štek-stanove za potrebe skrivanja pripadnika kriminalne organizacije; da ih povezuje s drugim pripadnicima kriminalne organizacije...", navodi se u spisima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading