Otkrivena prevara na Beogradskom sajmu! Volonter FALSIFIKOVAO POTVRDE o vakcinaciji za lica koja nisu prisutna

Autor: Republika

Hronika

25.03.2021

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu sprečili su danas da se izda lažna potvrda o vakcinaciji protiv virusa Kovid-19 i odredili zadržavanje do 48 sati osumnjičenom M. P. (32), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

RepublikaFoto: Republika
Hala 3 Beogradskog sajma

Sumnja se da je on, kao volonter angažovan za unos podataka o vakcinaciji u hali Beogradskog sajma, unosio podatke o vakcinaciji i revakcinaciji građana bez njihovog prisustva.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla dve falsifikovane potvrde o vakcinaciji za lica koja nisu bila prisutna.

 
Pokušaj malverzacije sa potvrdama o vakcinaciji sprečen je na osnovu informacionog sistema za vakcinaciju koji omogućava da se otkrije  ovakav slučaj zloupotrebe.
 
Policija će protiv osumnjičenog podneti i krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje  i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa u njegovom stanu pronađen revolver.  

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivične prijave biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Brnabić: Nemojte to da radite

 

 Dva volontera koja su radila na punktu za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu privedena su danas, jer su građane koji se nisu vakcinisali ubacivali u sistem kako bi dobili potvrdu da jesu vakcinisani, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić.


Brnabić je kazala da je volonterima određeno zadržavanje od 48 sati, navodeći da je jedna osoba već dala izjavu, a druga se nalazi u policijskoj stanici. Poručila da je reč o ozbiljnom krivičnom delu, kao i da takve mahinacije nisu moguće, jer Srbija ima savršen informacioni sistem.

- Nemojte to da radite. Ovo nije ta Srbija gde su takve mahinacije moguće - rekla je premijerka i pozvala građane da iskoriste to što Srbija ima četiri vakcine, i da se vakcinišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading